Deniz Naki: Korkum yok, dik duruşluyuz biz

Deniz Naki: Korkum yok, dik duruşluyuz biz
Almanya'da silahlı saldırıya uğrayan Amedsporlu futbolcu, Garo Paylan'ın 'Avrupa'da suikast' uyarısını anımsattı.

Ezo ÖZER / Halil İbrahim CENGİZ

ARTI GERÇEK- Almanya'da silahlı saldırıya uğrayan Deniz Naki, kendisine suikast düzenlemek istendiğini belirterek "Korkum yok, dik duruşluyuz biz" dedi.

Amedsporlu futbolcu Deniz Naki, dün akşam Aachen'dan Köln istikametine doğru aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı. Naki sol taraftan duyduğu bir ses üzerine döndüğünde, silahın ateşini gördüğünü belirtti. Deniz Naki, kimlerin ateş ettiğini görmediğini ifade etti.

Olayın ardından polisi arayan Naki, saldırıyı MİT'in yapmış olabileceğinden şüphelendiğini söyledi.

Naki, Türkiye'de birkaç yıldan bu yana yaşadığı hukuki sorunlara da dikkat çekti.

Futbolcu Deniz Naki, 9 Ocak 2013 yılında Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in suikast sonucu öldürülmelerine de değindi.

Naki, ''Belki de 5 yıl sonra bana suikast düzenlemek istediler. Yapamadılar, yapamayacaklar. Korkum yok, dik duruşluyuz biz'' şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE İSTİHBARATI VE EMNİYETİNİN ÇALIŞMA BAŞLATIP BAŞLATMADIĞINI BİLMİYORUZ'

Deniz Naki ayrıca, HDP Milletvekili Garo Paylan'ın kısa süre önce, bazı grupların Avrupa'da suikast eylem planı yaptığına dair açıklamalarını hatırlattı.

Saldırının ardından Artı Gerçek'e konuşan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Türkiyeli muhaliflere karşı yapılacak suikastler hakkında Almanya istihbaratı ve emniyetinin bir çalışma başlattığını bildiklerini ancak Türkiye istihbaratı ve emniyet birimlerinin bir çalışma başlatıp başlatmadığı hakkında hiç bir açıklama yapılmadığını söyledi.

DENİZ NAKİ SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

Öne Çıkanlar