Irkçı afiş: 'İran, Suriye, Afgan müşteri bu dükkâna giremez'

Irkçı afiş: 'İran, Suriye, Afgan müşteri bu dükkâna giremez'
Denizli'de bir dükkan camına asılan afişte, ‘İran, Suriye, Afgan müşteri bu dükkâna giremez, girerse dayak yer’ ifadeleri yer aldı.

Denizli Merkezefendi ilçesi Çınar mevkiine yakın bir tostçu, dükkânının camına ırkçı içerikli afişler astı. Dükkân sahibi camına astığı afişlerde mültecileri işaret ederek 'Müşteri olarak bu işyerine giremez, girerse dayak yer' tehdidinde bulundu.

Evrensel'de yer alan habere göre afişlerin birinde 'İran, Suriye, Afgan müşteri bu işyerine giremez, alışveriş yapamaz, girerse bu mekanda dayak yer' yazıları bulunuyor. Diğer afişte ise Suriye, İran ve Afganistan bayraklarının üzerine çarpı işareti atıldığı görülüyor. Afişte, 'Suriye, İran, Afgan kişiler bu iş yerine girerse dayak yer, sorumluluk kabulümüz değildir' ifadelerine yer verildi.

Fotoğrafı çekerek Evrensel gazetesine yollayan mülteci, "Irkçılık Denizli'de yaygınlaşıyor, bu tür ırkçı eylemler artış gösteriyor. Sarayköy, Karşıyaka, Kale ardından şehrin merkezinde bu. Başka yerde de denk geldim. Bu insanlık değil" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar