Dersim'de kaybolan genç: Gözaltına alınan otobüs şoförünün ifadesi alındı

Dersim'de kaybolan genç: Gözaltına alınan otobüs şoförünün ifadesi alındı
Cumartesi günü kaybolan Engin Eroğlu hala bulunamadı. Kayıp Eroğlu'nun yer aldığı bir görüntü savcılığa ulaşınca İstanbul’da gözaltına alınan otobüs şoförünün ifadesi alındı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Yaylagünü Köyü'nde yaşayan 28 yaşındaki Engin Eroğlu, Cumartesi günü hayvanları otlatmaya çıkardı. Eroğlu'nun akşam eve dönmemesi üzerine ailesi köy sakinleriyle birlikte aramaya çıktı. Engin Eroğlu'nun gittiği güzergahları arayan yakınları, Munzur Nehri kıyısında, Şorşwenk Köprüsü yakınlarında Eroğlu'nun cep telefonu ve şapkasını buldu. Ana yol kenarında ise kan izine rastlandı.

ARAMALAR SÜRÜYOR

Ailenin haber vermesi üzerine bölgeye giden jandarma olay yerinde inceleme yaptı. Etraftaki delilleri toplayan Jandarma, yerdeki kandan örnekler aldı. Olay yerinde ayrıca bir otobüse ait parçalarda bulundu. Arama çalışmaları AFAD ekiplerinin katılımı ile devam ediyor. Kayıp genci arama çalışmalarına AFAD, UMKE ekipleri, Jandarma ve gönüllülerden oluşan 200 kişilik ekip destek veriyor.

GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

Engin Eroğlu'nun kaybolması ile ilgili çeşitli iddialar sosyal medyada yer almıştı. Eroğlu'nun sürüklenerek götürüldüğü, kaçırılmış olabileceği ifade edilmişti.

 3 gündür akıbetine ulaşılamayan 28 yaşındaki Eroğlu'nun, şehirlerarası bir otobüsün açık kalan bagaj kapsının çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düştüğü gündemde. Bir yolcunun anlatımları ve çektiği görüntüler üzerine İstanbul’da gözaltına alınan otobüs şöförünün ifadesi alındı.

Artı Gerçek'e konuşan Eroğlu'nun yakınları, sosyal medyada yer alan bilgilerin doğru olmadığını belirterek, olayı soruşturan savcılığa bir görüntünün ulaştığını aktardı.

Söz konusu görüntü Cumartesi günü Ovacık'tan İstanbul'a giden bir yolcu tarafından kaydedilmiş. Otobüsün ön tarafında oturan bir yolcu, o sırada cep telefonu ile kayıt alıyor. Görüntülerin kaydedildiği nokta ise Engin Eroğlu'nun cep telefonunun bulunduğu yer. Bunu öğrenen yolcu kaydettiği görüntüleri tekrar izleyince, otobüsün geçişi sırasında Engin'in kısa süreliğine kayda girdiğini görüyor. Yolcu bu görüntüleri Engin'in ailesine gönderiyor.

'ENGİN YOLUN KENARINDA GÖRÜNÜYOR, SONRA KAYBOLUYOR'

Görüntülerin savcılık tarafından incelendiğini belirten yakınları, şunları anlattı:

"Yolcu tam oradan geçerken kayıt alıyor. Tabi Engin yolun kenarında görünüyor. O sırada otobüsün yan bagaj kapağı açılıyor. Otobüs biraz ilerledikten sonra şoför duruyor. 50 metre kadar geri geliyor. Kopan bagaj kapağını alıp yoluna devam ediyor. Bu sürede yolcunun kamerası kayıtta. Görüntüleri Engin'in ağabeyleri izlemiş. Otobüs geçerken Engin görünüyor. Otobüs duruyor. Geri geri geldiğinde Engin göründüğü yerde yok. Yolcu bunu sonradan fark ediyor. Büyük ihtimalle kopan kapak Engin'e çarpmış, o da Munzur'a düşmüş olabilir. Olay yerindeki kan izi o ana ait. O nokta tam da Munzur'un üstü. Yaklaşık 4-5 metre bir uçurum var. Atından Munzur Nehri akıyor."

BABA KAN ÖRNEĞİ VERDİ

Yakınlarının anlattığına göre şoför kopan kapağı Tokat'ta değiştirdi. Olayın ortaya çıkması üzerine karakola giderek ifade veren şoför, olay yerine bulunan araç parçalarının kendi aracına ait olduğunu söyledi. Otobüs parçaları ile olay yerinde bulunan araç parçaları karşılaştırılacak. Öte yandan kaybolan Engin'in babası da dün kan örneği verdi. Babadan alınan kanın olay yerinde bulunan kanla uyuşup uyuşmadığı tespit edilecek.

YAKINLARI TEPKİLİ

Yakınları Engin'in Munzur'a düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Arama çalışmaları ise Munzur Nehrin'de yoğunlaşmış durumda. Şu ana kadar Engin'e ulaşamadıklarını belirten yakınları, "Şu anda ne desek erken. Baba kan örneği verdi. Olay yerinde buluna kan ile örtüşürse otobüs kapağının çarptığını söyleyebiliriz. Savcılık incelemesini sürdürüyor. Şoför dikkatsiz davranmış. Kapağın düştüğü yere insan bakmaz mı? İlk gün bilseydik, suya ağırlık verirdik. Ama sonradan bu bilgiye ulaşıyoruz" dedi.

ARAMA İÇİN GİDEN ARAÇ KAZA YAPTI

Öte yandan aramalara katılmak için bölgeye giden bir araç da kaza yaptı. Munzur Nehri'ne düşen araç metrelerce sürüklendi. Araçta bulunan 5 kişi çevrede bulunan yurttaşlar tarafından kurtarıldı. Hem Munzur nehrinde, hem de kırsal alanda arama çalışmaları sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar