Devlet Bahçeli saldırıyı savundu

Devlet Bahçeli saldırıyı savundu
MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı, 'O adama yumruk attıracak kadar sen ne yaptın Kılıçdaroğlu' sözleriyle savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk'taki asker cenazesinde yapılan saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Memnuniyet duymak mümkün değildir" ifadesini kullandıktan sonra saldırıyı ve saldırganları savunan bir açıklamaya imza attı.

Antalya’da MHP’li belediye başkanlarına seslenen MHP Lideri, gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili sorularını yanıtlarken şu ifadeleri kullandı:

"Biz Ankara’ya dönüş sırasında arkadaşlarımız bize telefonla bildirdiler. Cenaze namazında böyle bir olay oldu dediler. Ben Ankara il başkanımıza ‘Akkuzulu Mahallesinin durumun öğren bakalım ‘dedim. Bu Akkuzulu da yaşayanlar kimdire bakarsan bunların çoğu sert adamlar. Akkuzulular inançları siyasi davranışlarıyla sert adamlar. Eğer bunlara ‘bu adam burada ne geziyor bunu sokmayın köye’ demişlerse, televizyonda yaşlı bir adam yumruk atıyor. O adama yumruk attıracak kadar ne yaptın sen Kemal Kılıçdaroğlu? Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir tatile çıkması lazım.

BAHÇELİ, GERGİNLİĞİN CHP TARAFINDAN ÇIKARILDIĞINI İDDİA ETTİ

MHP Lideri Bahçeli konuşmasının devamında yaratılan gerginliğin CHP tarfından yapıldığını da iddia etti. Konuyu 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'nın talep edilmesine getiren Bahçeli Fox TV'yi de hedef aldı:

"Türkiye de mazbatayı daha da gererek Türkiye’de farklı farklı sonuçları elde etmek için çaba mı gösteriyorsunuz. Bu durumu İçişleri Bakanı çok yönlü incelemeli. Köy halkı teker teker dinlenmeli. CHP’ye bakış nasıl, emniyet güçlerinin ‘şu eve alalım orada gerilimi düşürelim’ dediği zaman ev sahibi dahi ‘bunu buraya almayın’ diyor ise bunları kamuoyu ile paylaşın. Bugünkü konuşmalardan MHP’yi tahrik edici bir unsur olarak Bahçeli’yi gündeme taşımanın faydası nedir, bunun CHP’ye bir faydası yok. 1 Mayıs’ı hazırlayan ve FOX TV’de konuşmasını dinlediğimiz, 1 Mayıs hak arama değil işçi meydanıdır, Taksim’de yapılmalıdır. ‘Meydanlarda bunu yapmaya gerek yoktur’ ifadesini kullanan Taksim’deki 1 Mayıs ısrarı nedir?" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar