'Diken'in adının terörize edilmesini kabul etmiyoruz'

'Diken'in adının terörize edilmesini kabul etmiyoruz'
Kayyım döneminde İyaz bin Ganem olarak değiştirilen Dr. İlhan Diken caddesinin isim iadesi Diyarbakır Valiliğine takıldı. Diken’in 'terör'le suçlanması yargıya taşınıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, (DBB) meclis kararıyla 5 yıl önce yaşamını yitiren Türk Tabipler Birliği (TBB) Merkez Konseyi Üyesi ve Diyarbakır Tabip Odası (DTO) üyesi Dr. İlhan Diken’in isminin verildiği cadde kayyım döneminde İyaz bin Ganem olarak değiştirildi. Belediyenin yeniden isim iadesi Diyarbakır Valiliği tarafından reddedildi. Belediye ekipleri tarafından dün gece Diken’in isminin yazılı olduğu tabelayı asmasının ardından tabela Diyarbakır Valiliği ekipleri tarafından sabah saatlerinde indirildi. Diyarbakır Tabip Odası (DTO) konuya ilişkin oda binasında basın toplantısı düzenledi. 
 
Toplantıda konuşan DTO Başkanı Mehmet Şerif Demir, Dr. İlhan Diken’in tüm hayatını insan hakları ve barışa adadığına vurgu yaptı. Demir, Büyükşehir Belediyesi’nin Diken’in isminin yeniden caddeye verilmesinin doğru bir karar olduğunu dile getirdi. 
 
‘ASILSIZ HABERLERİ KINIYORUZ’
 
Belediyenin kararı üzerine devletin resmi haber ajansı tarafından Diken’in kriminalize ve yaftalayıcı bir biçimde haberleştirdiklerini ve bu durumu da üzüntüyle karşıladıklarını belirten Demir, "1999-2000 DTO yönetim kurulu üyeliği, 2002-2004 DTO Genel Sekreterliği, 2004-2006 DTO Başkanlığı, 2012-2014  TBB Merkez Konseyi Üyeliği, 2010-2014 Toplum ve hekim Dergisi Hakem Kurulu Üyeliği yapmış yaşamı boyunca onurlu duruşu zor zamanlarda barışın ve iyi hekim değerlerinin savunucu olduğu bilinen Doktor İlhan Diken’e karşı yapılan bu asılsız haberleri kınıyor ve gerekli hukuki işlemleri başlatacağımız buradan bir kez daha dile getiriyoruz" diye belirtti. 
 
‘YARGILANDIĞI DAVADAN BERAAT ETTİ’
 
TBB Merkez Konsey Üyesi Halis Yerlikaya ise, Diken'in doktorluk ve sendikal alanda verdiği mücadelesine dikkat çekti. Diken’in basın ve yayın organları tarafından hedef gösterilmesini kabul etmediklerini ve kınadıklarını dile getiren Yerlikaya, "Yıllar önce cezaya çarptırıldığı davadan beraat kararı çıkan Diken'in adının terörize edilmek istenmesini kabul etmiyoruz. Yaşamını boyunca binlerce hastayı tedavi eden Diken'in adını caddeye veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi. (MA) 

Öne Çıkanlar