Dışişleri: Gazze'deki şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz

Dışişleri: Gazze'deki şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz
Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de tırmanan şiddet dalgasından endişe duyduklarını açıklarken, uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarını sonlandırması için adım atmaya çağırdı.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde pazar günü İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerin operasyon için sivil bir araçla Gazze’ye sızmasıyla başlayan gerginlik

Hamas’ın müdahalesiyle çatışmaya dönüşmüş, 7 Filistinli ve bir İsrail askeri hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından İslami Cihad’ın da aralarında bulunduğu grupların da katılmasıyla büyüyen çatışma roket saldırısını dönüştü.

BM ve Mısır'ın gerginliği son erdirmek için girişimlerde bulunmasının ardından bir açıklamada Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığından geldi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, yaşananları şiddet dalgası olarak tanımlarken endişe duyulduğuna vurgu yaptı:

"Gazze’de 11 Kasım 2018 tarihinden bu yana tırmanan gerilim sonucunda ortaya çıkan yeni şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz. Uluslararası toplumu İsrail’in masum sivillerin hayatlarını hiçe sayan saldırılarının sona erdirilmesi için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz." (DHA)

Öne Çıkanlar