Dışişleri: Yunan fırkateyni, araştırma gemimizi taciz etti

Dışişleri: Yunan fırkateyni, araştırma gemimizi taciz etti
Barbaros Hayrettin araştırma gemisi sabah saatlerindeki çalışmaları sırasında Yunanistan'a ait fırkateyn tarafından taciz edildi.

Dışişleri Bakanlığı, Doğu Akdeniz'de araştırma yapan Barbaros Hayrettin Paşa gemisini taciz eden Yunan fırkateyni, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca engellendiğini duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisi, dün akşamdan itibaren Doğu Akdeniz'de önceden ilan edilen Türkiye'ye ait Güzelyurt Araştırma Sahası'nda çalışmalarına başladı.

Gemi sabah saatlerindeki çalışmaları sırasında Yunanistan'a ait fırkateyn tarafından taciz edildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bunun üzerine bölgedeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı unsurlar, uluslararası hukuk ve teamüllere aykırı olarak araştırma gemisini taciz eden Yunan gemisini engelledi. 

Araştırma gemisinin çalışmalarının Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan hak ve menfaatleri doğrultusunda güvenli ve iyi komşuluk ilişkilerine saygılı bir şekilde devam ettiğini belirten yetkililer, çevre denizlerdeki faaliyetlerin daima komşuların hak ve hukukuna saygılı ancak aynı zamanda hakların korunması noktasında da duyarlı ve kararlı olarak planlandığı şekilde sürdürüldüğünü vurguladı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar