DİSKİ'ye usulsüz atanan genel müdür görevden alındı

DİSKİ'ye usulsüz atanan genel müdür görevden alındı
Eski genel müdürü kayyım atamıştı.

Seçimlerden sonra, eski yönetim tarafından usulsüz bir şekilde DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Fırat Tutşi, görevden alınarak yerine Zeki Kantarcı getirildi. 
 
AKP adayı olarak girdiği yerel seçimleri kaybeden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Cumali Atilla yönetimi tarafından seçim sonrası Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Fırat Tutşi, görevden alındı. 
 
Tutşi'nin yerine daha önce de DİSKİ Genel Müdürlüğü görevini yürütmüş olan Zeki Kantarcı atandı. Kantarcı, müdür vekilliği yaptığı dönemde atanan kayyum tarafından vekillik görevinden alınmıştı.
 
ASALETEN ATANMIŞTI 
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın görevden alınarak yerlerine kayyum atanması sonrası, DİSKİ Genel Müdürü Selahattin Elçi görevden alındı. Elçi'nin yerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan Ahmet Karadağ, DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne atandı. Kocaeli'nden getirilen ekip ile kayyum Cumali Atilla arasında anlaşmazlık baş gösterince, Karadağ tayin istedi. Tayinin çıkması ardından boşalan koltuğa, vekaleten Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü personeli Mehmet Fırat Tutşi atandı. Seçimden birkaç gün sonra Tutşi, DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne asaleten atandı. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar