Diyarbakır'da 5’i ölüm orucunda 10 tutuklu hastaneye kaldırıldı

Diyarbakır'da 5’i ölüm orucunda 10 tutuklu hastaneye kaldırıldı
Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen tutuklulardan 6'sı morg kapısında askerler tarafından darp edildi.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde açlık grevi ve ölüm orucunda bulunan 10 tutuklu hastaneye kaldırıldı.
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı ve cezaevlerine yayılan açlık grevi eylemi, bugün PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın duyurulan mesajı ardından yapılan açıklama ile sona erdi. Açıklamanın ardından Leyla Güven ile birlikte HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç ile eylemlerini evlerinde sürdüren yurttaşlar, hastanelere kaldırıldı. 
 
10 TUTUKLU HASTANEYE GETİRİLDİ
 
Hastaneye kaldırılan milletvekilleri ve yurttaşların tedavileri sürerken, Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde açlık grevinde bulunan 5 tutuklu ile 27 gündür ölüm orucunda olan 5 tutuklu kentteki hastanelere kaldırıldı. 
 
Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde ölüm orucunda olan Ahmet Topkaya, Ferhat Turgay, Abdulhalik Kaplan, Enver Dönmez ve Ergin Akhan ile 5 tutuklunun araştırma hastanesine askerler eşliğinde getirildiği sırada çekilen görüntülerde, tutuklu yakınlarının sloganlar attığı görülüyor. 
 
ÖNCELİK ARAŞTIRMA HASTANESİ
 
Sağlık örgütlerinden alınan bilgilere göre, Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde açlık grevi ve ölüm orucunda olan tutuklular ilk etapta Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılacak. Burada alt yapısı oluşturulan servislerin yetersiz gelmesi durumunda ya da durumu çok ağır olan tutuklular, müdahale edilebilecek başka kamu hastanelerine sevk edilecek.

6 TUTUKLU MORG KAPISINDA DARP EDİLDİ

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevindeki 6 tutuklu, getirildikleri Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morg kapısında slogan attıkları gerekçesiyle askerler tarafından darp edildi. 

Tutuklulara dönük asker saldırısına tanık olan bazı yurttaşlar, yaşanılanları telefon kamerasıyla kayıt altına almak istedi. Bunun üzerine askerlerin, elleri kelepçeli açlık grevi eylemcisi tutukluları hızlıca hastane içine götürmeleri dikkat çekti. 

(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar