Diyarbakır'da Newroz coşkusu

Diyarbakır'da Newroz coşkusu
Yüzbinlerce kişinin katıldığı “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” sloganıyla gerçekleştirilen Newroz kutlamaları halaylarla devam ediyor.

"Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız" sloganıyla düzenlenecek Diyarbakır Newrozu kutlamaları coşkuyla devam ediyor. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından organize edilen Diyarbakır Newrozu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Alanı'nda kutlanıyor.

Bu yıl gerçekleştirilecek olan Newroz kutlamalarına, cezaevlerine yayılan açlık grevi eylemleri, 31 Mart yerel seçimlerinin damga vurması ve Kürt siyaseti temsilcilerinin hükümete önemli mesajlar vermesi bekleniyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk,  HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, HDP’li milletvekilleri ve belediye eş başkan adayları, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, İHD Eş Genel Başkanları Eren Keskin ve Öztürk Türkdoğan, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve eski Devlet Bakanı Ziya Halis katılıyor. 

Newroz kutlamasında, Bajar, Koma Pel ve Pınar Aydınlar sahne alacak.

Öne Çıkanlar