Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görevden alma depremi

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görevden alma depremi
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin 'depreme dayanıklı olmadığı' gerekçesiyle taşınmasına itiraz eden 5 akademisyen, dekan vekili tarafından görevden alındı.

ARTI GERÇEK - Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin "depreme dayanıklı olmadığı" gerekçesiyle Tınaztepe’ye taşınacağının açıklanmasıyla oluşan depremin ardından dün ikinci deprem yaşandı.İzmir Tiyatroları Derneği Yönetim Kurulu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili tarafından ikisi bölüm başkanı beş akademisyenin görevinden alındığını duyurdu.

'ÜNİVERSİTELERİN EMİR KOMUTA ZİNCİRİYLE YÖNETİLDİĞİNİN BİR GÖSTERGESİ'

İzmir Tiyatroları Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, fakültenin taşınması yönünde tartışmalar sürerken öğrenciler, akademisyenler ve konuya duyarlı kültür-sanat camiası protestolarını sürdürürken alınan bu karar, üniversitelerin demokratik olmadıklarının, emir komuta zinciriyle yönetildiklerinin tipik bir göstergesi olduğu belirtildi.

Eleştiriye tahammülsüz dekanlık ve üniversite yönetiminin, demokrasi kültürünü yok sayan bu kararı, "Doğruyu söyleyenleri dokuz köyden kovarlar" sözünü anımsatmakta. Ancak şu unutulmamalıdır ki yanlışınızı söyleyenleri görevden alarak "hakikatin üstünü kapatmaya çalışmak" beyhude bir çabadır.

TAŞINMA KARARINA KARŞI ÇIKANLAR SİNDİRİLMEK İSTENİYOR

Fakülte dekanlığının taşınma tartışmalarıyla ilgili, akademik olmayan, muktedir ve çapsız açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirten İzmir Tiyatroları Derneği Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, dekan vekilinin Tiyatro Bölüm Başkanı Semih Çelenk, Resim Bölüm Başkanı Gülay Sağlam, Müzik Teknolojileri Ana Sanat Dalı Başkanı Cihan Işıkhan, Film Tasarımı ve Yazarlık Ana Sanat Dalı Başkanı Dilek Tunalı ve Sahne Sanatları Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı Başkanı Aslıhan Ünlü’yü 'görülen lüzum üzerine' görevlerinden almasını, fakültenin taşınmasına yönelik karşı çıkışta bir sindirme, korkutma, gözdağı olarak nitelendirdi.

Öne Çıkanlar