Dünya liderlerinden Sri Lanka'ya taziye mesajları

Dünya liderlerinden Sri Lanka'ya taziye mesajları
Sri Lanka’da peş peşe gelen bombalı saldırılara ilişkin dünya liderlerinden taziye ve dayanışma mesajları geldi.

Paskalya yortusunda ardarda düzenlenen sekiz saldırıyla sarsılan Sri Lanka’ya dünya liderlerinden taziye ve destek mesajları devam ediyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel "Paskalya kutlamaları için toplanan insanların hain saldırıda bilinçli bir şekilde hedef alınmasının" kendisini şoke ettiğini kaydetti. Merkel dinlerle ilgili nefret ve hoşgörüsüzlüğün galip gelmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.  

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Sri Lanka’da yaşanan saldırılar üzerine mevkidaşı Maithripala Sirisena’ya başsağlığı mesajı gönderdi.

Steinmeier mesajında, "Alçakça yapılan terör saldırılarından dehşete kapıldım. İnsanların kendi aralarında sükûnetle dini ibadetlerini yerine getirmek ve yaşamak için toplandıkları ibadethanelerinin gözü dönmüş teröristlerin hedefi haline getirilmesi aşağılık ve adice bir davranış. Sri Lanka, bu haince saldırı karşında yalnız değildir. Almanya olarak, bu tür insanlık dışı terör ve teröristlerin karşısında kararlı duruşumuzu bir daha belirtirim. Tüm düşüncemizde, terör mağdurlarının ailelerinin yanındayız ve yaralılara da acil şifalar, kurtarıcı sağlık ve güvenlik ekiplerine de başarılar diliyorum" dedi.

TRUMP'IN YAŞAMINI YİTİRENLERE DAİR YANLIŞ MESAJI TEPKİ TOPLADI

ABD Başkanı Donald Trump da attığı tweette Sri Lanka’da kilise ve otellere düzenlenen korkunç saldırılarda hayatını kaybedenler için Amerikan halkının taziye dileklerini ileterek, "yardıma hazır olduklarını" ifade etti. ABD Başkanının saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısını yanlışlıkla "en az 138" yerine "en az 138 milyon" olarak yazması ise kullanıcıların tepkisini çekti.  

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Sri Lankalı mevkidaşına başsağlığı dileklerini ileterek, "Moskova’nın uluslararası terörizm ile mücadelede Sri Lanka’nın güvenilir partneri olarak kalmaya devam edeceğini" söyledi. Putin, bu "acımasız ve utanmaz" saldırının arkasında bulunanların hak ettikleri cezayı çekeceklerini ifade etti.

İngiltere Başbakanı Therasa May de saldırılara tepkisini Twitter üzerinden ifade etti. May attığı tweette, saldırıları "korkunç" olarak nitelendirerek taziye dileklerinde bulundu. May, "Hiç kimsenin ibadetini ederken bir daha korku duymaması adına dayanışma içinde olmalıyız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Sri Lanka’da düzenlenen saldırıları şiddetle kınadığını söyledi. Erdoğan, İngilizce ve Türkçe paylaştığı tweetlerde "Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm Sri Lanka halkına şahsım ve milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar