En uzun tutukluluk süresi 2 yıla düşürülüyor

En uzun tutukluluk süresi 2 yıla düşürülüyor
Asliye ceza mahkemesinin baktığı davalarda 6 ay ile, ağır ceza mahkemesinin baktığı davalarda ise 1 yıl ile sınırlandırılacak tutukluluk süresi, terör ve toplu suçlarda ise 2 yıl olacak.

ARTI GERÇEK - Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde tutukluluk süresiyle ilgili düzenleme yapılacağı belirtildi. Soruşturma aşamasında en uzun tutukluluk süreleri asliye ceza mahkemesinin baktığı davalarda 6 ay ile, ağır ceza mahkemesinin baktığı davalarda ise 1 yıl ile sınırlandırıldı. Suç, 'terör' ve 'toplu suçlar' kapsamında ise, en uzun tutukluluk süresinin 2 yıl olarak düzenleneceği ifade edildi. 

Mevcut uygulamada, asliye ceza mahkemesinin baktığı davalarda 1,5 yıl olan en uzun tutukluluk süresi, ağır ceza mahkemesinin baktığı davalarda ise 5 yıldı. 'Terör' ve 'anayasal düzenin işleyişine ve devletin güvenliğine karşı suçları' içeren davalarda ise en uzun tutukluluk süresi 7 yıldı. Mevcut uygulama, 2017'de çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenmişti.

YARGITAY YOLU AÇILIYOR

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre ise, pakette ile ifade özgürlüğü ilgilendiren yargı kararlarına karşı kanun yolu güvencesi artırılıyor. Halen 5 yılın altında kalan cezalar içeren ve ifade özgürlüğünü yakından ilgilendiren yargı kararları Yargıtay’ın temyiz incelemesine açılıyor.

İCRADAN ÇOCUK TESLİMİNE SON

Boşanmış ailelerde, çocuk tesliminin icra daireleri aracılığıyla yapılması uygulaması son buluyor. Çocuk teslimi Aile Bakanlığı’nın uzman ekipleri tarafından gerçekleştirilecek. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar