Erdoğan askere bayram mesajını iPhone’la verdi

Erdoğan askere bayram mesajını iPhone’la verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akar ve Soylu’nun aradığı iPhone telefonlardan askerin bayramını kutladı. Erdoğan 'Onların iPhone'u varsa, ülkemizde Vestel var' diyerek boykot çağrısı yapmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajını Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nda görevli askerlere iPhone telefonundan dinletti.

Akar, Kurban Bayramı’nın ilk gününde, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla birlikte Yüksekova'daki 3. Piyade Tümen Komutanlığı’na gitti. Bayramlaşma töreninden sonra askerle kahvaltıda bir araya gelen ve burada bir konuşma yapan Akar, ardından iPhone telefonundan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı.

Erdoğan, Akar’ın telefonundan şunları söyledi: "Sizleri bu onurlu mücadelenizden dolayı tebrik ediyorum. Biliyorum ki sizler bu yolda inanarak bir yolculuğa çıktınız ve bugüne kadar onurla, şahsiyetle bu dinin, ezanın, vatanın, bayrağın korunması için büyük mücadele sürdürdünüz, sürdürüyorsunuz. Bundan dolayı sizleri ayrıca şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Nice bayramlarda beraber olma umuduyla sizleri tekrar kucaklıyorum, Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah."

SOYLU DA IPHONE’DAN ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Şırnak'taki Kato Dağı Tuzluca Üs bölgesini ziyareti sırasında da iPhone telefonla askerlerin bayramını kutladı. 

Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ın eşlik ettiği Soylu, askerlerle kahvaltı yaptığı sırada iPhone telefonla Erdoğan'ı aradı. Erdoğan, telefonda askerlere hitaben, "Öncelikle oradakilerin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Nice bayramlara, nice zaferlere Rabbim bizleri kavuştursun inşallah. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. İnşallah geleceğimiz nice zaferlerle dolu olsun. İnanıyorum ki sizler dik durdukça bayrağımız inmeyecek, ezanlarımız susmayacak, bu vatanı kimse bölemeyecek. Milletimiz çok daha refah ve huzur içinde olacaktır. Nice bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

MEDYA O ANLARI VERMEDİ 

Akar ve Soylu'nun iPhone ile Erdoğan'ın mesajını ilettikleri ana ait fotoğraf karelerinin ana akım ve iktidara yakın medya tarafından verilmemesi dikkat çekti. 
 
IPHONE'LAR PARÇALANMIŞTI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından 14 Ağustos günü düzenlenen 'Kuruluşundan Bugüne AK Parti Sempozyumu’nda "Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venus var, Vestel var" demesinin ardından, Türkiye’nin birçok noktasında aralarında milletvekillerinin de olduğu çok sayıda kişi boykot kapsamında iPhone’larını parçalamıştı.
 

Öne Çıkanlar