'Erdoğan bana tahammül etmek zorunda kalacak'

'Erdoğan bana tahammül etmek zorunda kalacak'
Cem Özdemir, Erdoğan'ın Almanya ziyaretini farklı bir yolla protesto etmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dönüşünde Almanya'ya yapacağı devlet ziyaretine yönelik olarak Alman politikacılardan tepki gelmeye devam ediyor. Eski Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, diğer muhalif politikacıların aksine Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle verilecek resmi yemeğe katılacağını söyledi. Özdemir, "O, otoriter politikasının eleştirisini savunan beni görmek ve bana tahammül etmek zorunda olacak" diye konuştu

İLGİLİ HABER: ALMAN POLİTİKACILARIN ERDOĞAN BOYKOTU BÜYÜYOR

Tagesspiegel gazetesine verdiği demeçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle bir daveti hak etmediğini belirten Özdemir, yemeğe katılımıyla hem Türkiye'ye hem de Alman-Türk toplumuna bir işaret göndermeyi umut ettiğini söyledi.

Özdemir, "Almanya'daki muhalefet bu ülkenin politikasının bir parçası, biz demokrasimizin güçlü ve gerekli bir unsuruyuz" dedi. Güçlü bir cumhurbaşkanının bile bazı kurallardan kaçamayacağını söyleyen Özdemir, "O, otoriter politikasının eleştirisini savunan beni görmek ve bana tahammül etmek zorunda olacak" ifadelerini kullandı.

Özdemir, Alman hükümetini ekonomik nedenlerle Erdoğan'ın bazı vaatlerde bulunabileceği konusunda uyardı. Yeşiller milletvekili Özdemir, "Başbakan Merkel, Erdoğan'a Alman anayasal devletinin despotik davranışları kabul ve tolere etmeyeceğini, Erdoğan'ın Almanya'ya anlaşmazlık getirdiğini ve Almanya'nın bu ülkede bir casusluk ve ihbar sistemi kurmasını kabul etmeyeceğini açıkça belirtmeli" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın katılacağı yemeği boykot edeceklerini ilk açıklayan siyasetçiler, Sol Parti'den Sevim Dağdelen ile Hür Demokrat Parti'den (FDP) Bijan Djir-Sarai olmuştu.

ERDOĞAN, ÖZDEMİR İÇİN NE DEMİŞTİ

Erdoğan, isim vermeden, Almanya Parlamentosu'nda kabul edilen Ermeni Soykırımı'nı tanıyan tasarıyı hazırladığı ifade edilen Türkiye kökenli milletvekili Cem Özdemir'i hedef alarak şöyle konuşmuştu: Şimdi oradan çıkıyor bir ukala, bir şey hazırlıyor, Alman Parlamentosu'na sunuyor. Neymiş? Birileri de diyor ki, güya Türk... Ne Türk'ü be? Bunların kanlarının laboratuvar testinden geçmesi lazım. Onun kanının öyle olması, böyle olması bizi ilgilendirmiyor. Bunları bir üst akıl idare ediyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar