Erdoğan: Biz cezaevine girenlerin kapılarını rastgele açamayız

Erdoğan: Biz cezaevine girenlerin kapılarını rastgele açamayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP'nin af dayatmasına karşı 'Millete karşı işlenen suçları devletin affetme yetkisi yoktur bu böyle biline' yanıtını yineledi.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan yapımı 6 yıl süren Üsküdar-Çekmeköy metro hattının 2'nci etabının açılışında yaptığı konuşmada, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle ilk olarak hedefine CHP'yi aldı. Ardından MHP'nin af dayatmasına sert sözlerle değinen Erdoğan, Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında, Salı günü gerçekleşecek grup toplantısında açıklama yapacağını açıkladı.

'CHP, ÜMRANİYE ÇÖPLÜĞÜNÜN HESABINI VERDİ Mİ?'

23 Nisan 1993 yılında meydana gelen ve  27 kişinin öldüğü, 12 kişinin kaybolduğu Ümranite Çöğlüğü patlamasını hatırlatan Erdoğan, "Ümraniye çöplüğünün nasıl çatladığını patladığını bilmiyor muyuz? Kimdi oranın belediye başkanı. CHP. Orada 39 kişi öldü. Peki CHP bunun hesabını verdi mi? Aslında verdi. O olaydan sonra CHP'ye buradan bir daha oy çıkmadı. Şu anda onlarda olan diğer ilçeleri de gelin 2019’da onlardan alalım. Bunlarda hizmet aşkı yok, sadece zulüm var" dedi.

6 yıllık gecikmenin nedenini 'arkeolojik çalışmalar' olarak gösteren Erdoğan, metro tüneli kazılırken zarar gören mahallelere ve binalara değinmezken, sürücüsüz metro deneme sürelerinin uzunluğından yakındı.

'AF MI, NE AFFI?'

MHP ile bir krize dönüşen af tartışmalarına da değinen Erdoğan, cezaevlerindeki uyuşturucu suçlularının sayısının 50 bine ulaştığı bir dönemde aftan sözedilemeyeceğini belirtti:

"Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz cezaevine girenlerin kapılarını rastgele açamayız. Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, millete karşı işlenen suçları devletin affetme yetkisi yoktur bu böyle biline. 50 bin tane uyuşturucu suçlusunun olduğu bir dönemde, biz uyuşturucuyu affeden bir iktidar olarak mı anılacağız? Af, ne affı?" 

'AYRIM YAPMAK İSTEYENLER YANLIŞ YÖNE GİDİYOR'

Yasaklar, operasyonlar ve çatışmalar sırasında yerle bir edilen Diyarbakır'ın içelerinin yeniden inşaasının denetlemek için gittiği Diyarbakır ziyaretinden de bahseden Erdoğan,  'Andımız' tartışmaları sürerken "Bu ülkede ayrım yapmak isteyenler yanlış istikamete gidiyorlar" dedi: 

"Dün Diyarbakır’daydım. 30 yıl öncesinin Diyarbakır’ı yok. Terör örgütünün desteklediği yerel yönetimi olsaydı Diyarbakır’ın vay haline. Bu ülkede ayrım yapmak isteyenler yanlış istikamete gidiyorlar. Bunun bedelini de ağır ödediler, ağır ödüyorlar. İstanbul’un en büyük talihsizliği bu şehirde ‘zulüm 1453’te başladı’ zihniyetine sahip kesimlerin yer yer etkinliklerini sürdürebilir olmasıdır. İstanbul’a aşığım."

KAŞIKÇI CİNAYETİYLE İLGİLİ GRUP TOPLANTISINDA KONUŞACAK

Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda katledilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında Salı günü gerçekleşecek grup toplantısında açıklama yapacağını belirten Erdoğan, "Dünya şuanda kimi nasıl konuşuyor. Cemal Kaşıkçı konusunda Biz kararlıyız dedik. Bunu meydana çıkaracağız dedik. Salı günü grup toplantısında açıklayacağım. Tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak. 15 kişi niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı. Bunlar tüm detaylarıyla açıklanmalı. Salı günü farklı bir şekilde anlatacağım" ifadeleri kullandı. 

'HAVALİMANINI İSTEMEYENLER ÇILDIRIYORLAR'

İstanbul’a yapılan 3'üncü havalimanının 29 Ekim’de resmen açılacağını söyleyen Erdoğan, kötü koşullara isyan eden havaalanı işçilerinin tutuklanmasına ve çevre katliamına karşı çıkan insanlar için, "Çıldırıyorlar"diye bahseden akp Genel Başkanı Erdoğan, "İlk adımları attığımızda bizi ciddiye inanmayanların gözüne uyku girmiyor. Geçenlerde bir tanesi televizyona çıkmış. Köşe yazarı. Bu havalimanının olduğu yer bataklık. Ve diyor burası yürümez. Kim bilir burada neler olacak. Sen işine bak. Sen karikatüristsen bol bol karikatür çiz. Böyle işten sen ne anlarsın Bu iş mimari, bu aşk işi aşk. Şimdi sırada kanal  Nisan 1993 ylında meydana gelen İstanbul var. Atatürk havalimanının olduğu yeri de millet bahçesi yapıyoruz. Etrafı da fuar merkezi olacak" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar