Erdoğan: Teröristten gazeteci olmaz

Erdoğan: Teröristten gazeteci olmaz
Başbakan May ile bir araya gelen Erdoğan, OHAL koşulları ve tutuklu gazetecilerin olduğu bir ortada seçimlerin adil olup olmayacağı sorusuna 'Teröristten gazeteci olmaz' cevabını verdi.

POLİTİKA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İngiltere ziyareti kapsamında İngiltere Başbakanı Theresa May ile bir araya geldi. 

Görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında önce Theresa May konuştu. May, "İsrail'in şiddeti durdurmasını istiyoruz. Olaylarla ilgili bağımsız ve şeffaf soruşturma yapılmalı. Terörle mücadele ve yabancı savaşçılar konularında daha fazla işbirliği için mutabık kaldık" dedi. 

Erdoğan'ın gündeminde ise ikili ilişkiler ve İsrail'in Gazze katliamı vardı. Erdoğan şunları söyledi:
"Müttefikimiz Birleşik Krallık'ı ziyaret etmekten memmunum. 24 Haziran seçimlerinin yoğunluğuna rağmen ilişkilerin önemine atfen bu ziyareti gerçekleştirdik. İngiltere'nin darbe girişimi sonrası bakan düzeyindeki dayanışması bizim için önemlidir. İlişkimizi Brexit sonrası nasıl geliştirebiliriz bunları değerlendirdik. Birleşik Krallık ülkemizin Avrupa'daki 2. büyük ihraç pazarıdır.İkili ticaret hedefimizi 20 milyar dolar. Türkiye uzun yıllardır PKK, DHKPC VE FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele ediyor. Bu örgütlere karşı işbirliğimizi derinleştirmek istiyoruz. Güvenlik ve istihbarat alanlarında yeni anlaşmaların metni üzerinde çalışmalar sürüyor.
Kudüs, Filstin ve İran'la nükleer anlaşma konularını ele aldık. İsrail'in Kudüs'ü başkent olarak tanımasını kabul etmiyoruz.

"İSRAİL İŞGALCİDİR"

ABD'nin adımı İsrail'i cesaretlendirmiştir. Bu vahşeti bir kez de buradan kınıyorum. Güçlü olan haklıdır mantığıyla İsrail bu adımları atmıştır. İsrail orada işgalcidir ve terör estirmeye devam etmektedir. Ben BM'yi bu zulme son vermeye davet ediyorum. BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamalarda 128 ülke bu taşınma eylemine hayır dedi, 8 adını duymadığımız ülke, ABD ve İsrail ile birlikte 8, bu adımı engelliyordu ama başaramadı. ABD 'ben güçlüyüm ve haklıyım' diyordu. Biz güçlüden mi yana olacağız yoksa haklıdan mı yana olacağız?

"TERÖRİSTTEN GAZETECİ OLMAZ"

Toplantının soru cevap kısmında Erdoğan, "Ülkenizde tutuklu gazeteciler varken ve binlerce kamu görevlisi görevden alınmışken adil seçimleri nasıl yapacaksınız?' sorusuna şu yanıtı verdi: "Bilgileriniz yanlış.Teröristlerle gazetecileri ayırın. Bunları kaynağından öğrenin. Sağlıklı öğrenin ki sağlıklı haber yapın. Ben Chatam House'da da aynı soruya yanıt verdim. Herhalde size o ulaşmadı. Teröristten gazeteci olmaz."

Erdoğan daha sonra May'e "Siz şimdiye kadar kaç DEŞ'lıyı öldürdünüz? Mesela biz zadece Cerablus'ta 3 bir DEAŞ'lı öldürdük" dedi.

"İSİM LİSTELERİNİ MAY'E VERDİM"

İki ülkenin terörle mücadeledeki işbirliği konusunda somut adımları nedir?' sorusuna yanıt da veren Erdoğan "FETÖ ve PKK konusunda isim listelerini May'e verdim. Bunlar iade edilsin ki teröre karşı ortak mücadelemizi sürdürelim" dedi. 

İSRALİ'E KARŞI YENİ ADIMLAR ATILACAK

Erdoğan ayrıca İsrail'in Türkiye büyükelçisini geri göndermelerinin ardından yeni adımlar atmaya hazırlandıklarını da ekledi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar