Fatih Portakal'ı yine tehdit etti: Bu millet patlatır enseni

Fatih Portakal'ı yine tehdit etti: Bu millet patlatır enseni
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri çıkmış Portakal mı narenciye mi? Sokağa çağırıyor. Haddini bil. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fox TV sunucusu Fatih Portakal'ı tehdit ederek "Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, nedir sokağa çağırıyor. Haddini bil, haddini. Bilmezsen haddini bu millet patlatır enseni" dedi.

Ankara'da yaşanan tren kazasına ilişkin Erdoğan,"Yüksek hızlı tren kazasında sorumlu bulunanların tamamından yasalar içinde hesabı sorulacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Konya'da Mevlana Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Altı aylık aranın ardından bir kez daha beraberiz. Geçtiğimiz yıl 4 defa gelmiştim. Bu yıl 2. defa bir aradayız. Bugün de direnişin ve dirilişin sembolü. Her köşesi tarih kültür kokan gönül ve el emeği kokan bu şehir bizim daime göz bebeğimiz olmuştur. Ülkemizin 81 vilayeti bizleri çağırıyor. Biz de her fırsatta gidiyoruz. Hz. Mevlana, gel diyorsa gitmemek bize yakışmaz. Bugün bir kez daha Mevlana’nın 745. vuslat yıl dönümü vesilesiyle Konya’dayız. Konya’ya toplam yatırım bedeli 1 milyar 464 milyon lira olan 99 kalem projenin topu açılışını bugün gerçekleştiriyoruz.

YHT KAZASI: HESABI SORULACAK

Geçtiğimiz Perşembe günü Ankara-Konya YHT’nin Ankara çıkışında ne yazık ki yaşanan kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Kazada sorumluluğu bulunanların tamamında yasalar içinde hesabının sorulacağından emin olunuz. Bir daha benzer sıkıntıların yaşanmaması için gereken tedbirler alınacaktır.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sizlerin yakından tanıdığı, görevi devam ettiren Uğur İbrahim Atalay kardeşimizi bu seçimin adayı gösterdik. Konya’yı da Uğur kardeşimize emanet ediyoruz. 31 Mart'ta yine en yüksek oy oranıyla Konya’yı bir numaraya taşıyor muyuz? Tercihimizi bir kez daha AK Parti'nin siyasetinden yana kullanıyor muyuz?

Eğitimde 36 milyon liralık yatırımla 9 ayrı ilk, orta ve lise binasını hizmete alıyoruz. Sağlıkta 148 milyon liralık yatırımı hizmete sunuyoruz. Yatırım bedeli 180 trilyon lirayı bulan Konya Beyşehir yolu ve Karapınar şehir geçişinin açılışını yapacağız. Konya her dönem belediyecilikte örnek oldu. Büyükşehir belediyesinin tesis ettiği 180 yeni otobüsü bugün hizmete alıyoruz.

Bugün Konya bölgesinin ve ülkemizin parlayan yıldızı konumdadır. Konya’nın bu başarısında geçtiğimiz 16 yılda yaptığımız yatırım 48,5 katrilyon. Konya’ya bu yakışırdı, biz de bunu yaptık.

Bay Kemal lafla olmuyor bu iş. İcraat ne yaptın, onu söyle. SSK’da genel müdürlük yaptın, bütün hastaneler rezaletti. Sağlam giren hasta çıkardı, sen böyle bir genel müdürlük yaptın.

SAYIN TRUMP'LA KONUŞTUK, GİTMEZLERSE BİZ GÖNDERİRİZ

Kazdıkları kuyulara teröristleri gömüyoruz. Gömmeye de devam ediyoruz. Sayın Trump ile konuştuk, Fırat’ın doğusundan bu teröristlerin gitmesi lazım. Eğer gitmezse biz göndereceğiz. Çünkü bizi rahatsız ediyorlar. Madem ABD ile stratejik ortağız, o zaman gereğini yapmamız lazım.

BU MİLLETE KİMSE BEDEL ÖDETEMEYECEK

Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. İşte Mavi Tünel. Yaptık mı yaptık. Aynı şekilde Konya’ya hızlı tren getirdik mi getirdik. Gezi dediler. 10-12 tane ağaç bir yerden sökülüp bir yere taşınacak kıyamet kopardılar. Dedik ki yanlış yapıyorsunuz, dinlemediler. Bay Kemal, Taksim Meydanı'na geldi. Dolmabahçe’de caminin içine bira şişeleriyle girdiler. Bunlar böyle ahlaksız. Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisimize saldırdılar. Sonunda bu Gezicileri derdest ettiler. Bu millete kimse bedel ödetemeyecek. Bazıları şimdi sızlıyorlar. 'Benim oğlumun suçu yok' diye. Suçu yoksa çıkar, varsa bedelini öder. Zira 15 Temmuz’u unutmadık.

BİR DAHA ÇÖZÜM SÜRECİ BEKLEMEYİN, GEÇTİ O İŞ

17-25 Aralık'ta emniyet-yargı darbesine teşebbüs ettiler. Milletimizin iradesine çarptılar. 'Çözüm süreci' dedik, önlerini açtık. Yanaşmadılar. Bir daha çözüm süreci beklemeyin. Geçti o iş.

HADDİNİ BİL

Birileri çıkmış Portakal mı narenciye mi? Sokağa çağırıyor. Haddini bil. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Bu ülkede benim milletimle, onuruyla oynanmaz. Hesabı ağır olur. Bay Kemal, 15 Temmuz’da tankların arasından kaçtın, Bakırköy Belediyesi'ne gittin. Ama bir daha kaçamazsın. Bu ifadeleri kullanırken dikkatli kullan. Anında bedel ödersin. Bir şey yapacaksan 31 Mart'ta sandık var. Çalış senin de olsun.

TÜRKİYE İLE OYNANMAZ, BUNU İYİ BİLECEKLER

Irak’ta, Suriye’de nihai hedefimiz; ülkemize olan oyunları birer birer bozduk. Türkiye ile oynanmaz. Bunu iyi bilecekler. Ekonomi silahımızı üzerimize yönelttiler o da tutmadı. Türkiye ekonomisinin gerçek durumu oturuyor, oturacak.  Ne yaparlarsa yapsınlar hedeflerimize doğru yürümekten vazgeçmiyoruz. Bir kez daha sesleniyorum.

OPERASYONA HER AN BAŞLAYABİLİRİZ

Ülkemizde son yıllarda kurulan tuzakların en önemli aracı da Suriye meselesi. Pervasızca oynanan oyun 1 milyon insanın hayatına mal olmuştur. Esed bir milyon insanı katletmiştir. Suriye’de sadece Türkiye’nin güvenlik altına aldığı bölgelerde huzur var. Onun dışındaki her yerde zulüm var. Biz sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışan terör koridoruna izin vermeyeceğiz. Şimdi sıra Fırat’ın doğusuna geldi. Bölgedeki teröristleri himaye edenlere söylüyorum. Bundan vazgeçin. Son terörist etkisiz hale gelene kadar Suriye topraklarını karış karış tarayacağız. Amerikan askerlerine asla zarar vermeyecek şekilde Suriye topraklarındaki operasyona her an başlayabiliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Teröristler bize karşı tüneller kazıyormuş. Korkunun ecele faydası yok.

Öne Çıkanlar