Erdoğan ünlü isimlerle buluştu: Sanatçı siyaset yapabilir

Erdoğan ünlü isimlerle buluştu: Sanatçı siyaset yapabilir
Erdoğan: 'Sanatçı ve sporcunun siyaset yapma hakkı elbette var. Bir siyasi partiye üye olmak suretiyle siyasetçi kimliği ile bu faaliyetler yürütülebilir.'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçı ve sporcular ile iftar programında bir araya geldi.

İbrahim Tatlıses, Hülya Koçyiğit, Hülya Avşar, Cenk Tosun, Sibel Can, Orhan Gencebay ve Arda Turan gibi isimlerin katıldığı yemekte Erdoğan, "Fevkalade bir durum olmazsa 2021 yılında Taksim'deki eski adıyla AKM'yi inşallah opera binası olarak yetiştirmiş olacağız." dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Sanatçı sanatıyla sporcu sporuyla konuşur, buradan hasıl olan itibarı da ülkesi ve milleti için kullanır. Önünü arkasını tam olarak bilmeden siyasi tartışmalara taraf olan sanatçı ve sporcularımızın durumu, bizi çok çok üzmüştür ve üzüyor. Fevkalade bir durum olmazsa 2021 yılında Taksim'deki eski adıyla AKM'yi inşallah opera binası olarak yetiştirmiş olacağız.

Türkiye'nin iftihar edeceği eserlerin açılışında bulunmak başkadır, günlük siyasi polemiklerde taraf olmak bambaşkadır. Sanatçı ve sporcunun siyaset yapma hakkı elbette var. Bir siyasi partiye üye olmak suretiyle siyasetçi kimliği ile bu faaliyetler yürütülebilir. Sadece sanatçı ve sporcu kişilikleriyle bu faaliyetlerde bulunanlar kendilerini yıpratır ve toplumda büyük yaralar açar.

Biz Allah ömür ve imkan verdiği müddetçe kültürü, sanat, sporu destekleyip teşvik etmeye devam edeceğiz.

Şu anda bu salonun içerisinde bildiğiniz gibi burası Dolmabahçe Sarayı'nın muayede salonu. Bu salonda inşasından bu yana sadece uluslararası toplantıların imza merasimleri, imza törenleri yapılmıştır. Her zaman toplanılan bir salon değil. Onun için adı muayede salonu.

Şimdi de bizler, bu ramazan ayının böyle anlamlı bir gecesinde siz sporcu ve sanatçı dostlarımızla bir araya gelip tarihten devraldığımız bu mirasın kubbesi altında toplanalım istedik. Dünyanın en kadim medeniyetini yeniden yükseltmeki yeniden cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Sanat ve spor anlayışı olmayan bir medeniyet eksik kalır. Sizlerin bıraktığı eserler için teşekkür ediyorum. Yürüttüğünüz çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum." (DHA) 

Öne Çıkanlar