Erkan Baş: Gezi direnişini sahipleniyoruz

Erkan Baş: Gezi direnişini sahipleniyoruz
Gezi direnişi nedeniyle hakkında ihbar bulunan TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, 'Gezi Direnişi dahil, parçası olduğumuz binlerce eylemi tereddütsüz sahipleniyoruz' dedi.

ARTI GERÇEK - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis’te yaptığı haftalık basın toplantısında Gezi direnişiyle ilgili hakkında emniyete yapılan ihbara dair açıklamalarda bulundu.

TİP, TBMM’de grubu olan partilerin grup toplantılarını yaptığı Salı günleri basın toplantıları düzenleyeceğini duyurmuştu. Bu basın toplantılarının ilkin de konuşan Baş, Gezi direnişi nedeniyle yürütülen operasyona değindi.

AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta Gezi direnişini hedef almasının tesadüf olmadığını söyleyen Baş, "AKP Türkiye’yi, milyonlarca işçi-emekçiyi, bu ülkenin iktidara boyun eğmeyen tüm insanlarını teslim almak istemekte, Gezi Direnişi ise teslim olmayan bir halk iradesini temsil etmektedir" dedi.

Gezi’nin bir yeşil savunusu olmasının yanı sıra halkı dinlemeyen, halkı köle olarak gören ve tek başına her istediğini yapabileceğini düşünen iktidara karşı halkın sesini birleştirip duyurması olduğunu ifade eden Baş, Gezi için "köle değil halk olduğunu hatırlatması ve iktidarın her istediğini yapamayacağını gösteren tarihsel bir direniştir" ifadesini kullandı. Erkan Baş, ekledi: "İktidarın Gezi düşmanlığının temel nedeni, halkın iradesinden ve gücünden duyduğu korkudur."

"DOSYAYI HAZIRLAYANLAR CEMAATÇİ"

Gezi direnişinin yeniden hedef tahtasına yerleştirildiğini kaydeden Baş, şöyle devam etti: "Dün itibariyle, 2016 yılında bir muhbirin aralarında benim ve yoldaşlarımın da bulunduğu bir grup sosyalisti, uluslararası bir komplonun parçası olarak Gezi direnişini örgütleyenler olarak devlete ihbar ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Burada önemli bir noktayı vurgulamak istiyorum, iktidar uzun süredir pek çok baskıcı uygulamasını FETÖ karşıtlığı üzerinden meşrulaştırmaya çalışırken Gezi direnişine karşı sürdürdüğü kampanyayı FETÖ’den bildiğimiz yöntemler ve daha vahimi onların hazırladığı dosyalar ile sürdürmektedir. Dün basına yansıyan ve bir muhbirin bizi de dahil ettiği ihbarların 15 Temmuz’dan 3-4 ay kadar önce İstanbul Emniyeti’ne yerleşmiş Cemaatçi polisler tarafından alındığını, dosyanın ilk hazırlıklarını yapan polislerin şu anda cezaevinde olduğunu biliyoruz. Sürece ilişkin soruşturmayı başlatan savcı, FETÖ ile iltisak iddiasıyla meslekten çıkarılan ve halen ‘örgüt kurmak ve yönetmek’ suçlamasıyla aranan bir firaridir. AKP iktidarının bu FETÖ komplolarına, üretilmiş belgelere sarılmasına, savcıların bir meczubun peşine takılmasına gerek yoktur."

"Gezi Direnişi dahil parçası olduğumuz binlerce eylemi tereddütsüz sahipleniyoruz" diyen Baş, ancak "hiçbir uluslararası komplonun, sermaye grubunun, emperyalistin ortağı, işbirlikçisi olmadıklarını" söyledi.

AİHM’in Selahattin Demirtaş kararını da değerlendiren Erkan Baş, "AİHM kararıyla da tescillenen hukuksuz tutukluluğuna derhal son verilmesini istiyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar