'Evet eşcinseller'

'Evet eşcinseller'
Susam Sokağı'nın yazarı Saltzman'ın iddiaları üzerine yapımcılardan açıklama geldi.

Uzun süredir Edi ve Büdü'nün (Bert, Ernie) sevgili olduğu konusunda söylentiler, parodiler ve karikatürler vardı. Yıllarca Susam Sokağı'nda senarist ve şarkı sözü yazarı olarak çalışan Saltzman online dergi  "Queerty" ile yaptığı röportajda Edi ve Büdü'yü yazarken hep bir çift olarak düşündüğünü söyledi.

Saltzman, film yapımcısı Arnold Glassman ile 20 yıl birlikte yaşamıştı. Saltzmans röportajda ikisi arasındaki ilişkinin Edi ve Büdü arasındaki ilişkinin bir benzeri olduğunu söyledi. Saltzman kuklalarla kendi ilişkisi arasındaki tek farkın ise kuklaların başından beri birlikte oturmaları olduğunu belirtti.

YAPIMCILAR: CİNSEL YÖNELİMLERİ YOK
 

Susam Sokağı yapımcıları Türkiye'de Edi ve Büdü olarak bilinen karakterlerinin "eşcinsel bir çift" olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı. Susam Sokağı, kurumsal olarak da "Susam Sokağı Workshop" Twitter hesabı üzerinden benzer bir açıklama yayınladı.

Açıklamada "Her zaman dediğimiz gibi Bert ve Ernie en yakın arkadaşlar. Bu karakterler, çocuklara, birbirlerinden çok farklı olsalar da iyi dost olunabileceğini öğretmek için yaratıldı. Erkek olsalar ve pek çok insani karaktere sahip olsalar da onlar birer kukla ve cinsel yönelimleri yok" denildi.YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar