Fatih Erbakan, AKP-MHP'ye destek verecek

Fatih Erbakan, AKP-MHP'ye destek verecek
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi'ne oy verilmemesi yönünde çağrı da yaptı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde, AKP-MHP tafından kurulan Cumhur İttifakı'na destek vereceklerini açıkladı.

İnternet sitesinden konuya dair yapılan açıklamada seçimlere kayıtsız kalmayacakları ifade sedildi. Açıklamada, AKP hükümetine kimi eleştiriler yöneltilmekle birlikre iktidara destek verileceği belirtildi:

"Yeniden Refah Partisi olarak her fırsatta ifade ettiğimiz gibi tüm bu gerçekleri Türkiye’deki alışılagelmiş muhalefet anlayışında olduğu gibi "mevcut iktidar gitsin de, ne olursa olsun" zihniyetiyle değil,  "bu sorunlar çözülsün de, kim çözerse çözsün" zihniyetiyle ortaya koyuyoruz. İktidar sahiplerine "kardeşlik vazifemizi", milletimize de "uyarı vazifemizi" yapıyoruz."

Açıklamada, ayrıldıkları Saadet Partisi de HDP ile (her iki partinin de adı anılmadan) ittifak yapmakla "suçlanarak" şu ifadeler kullanıldı: 

"Milli Görüş çizgisinden tamamen uzaklaşan ve muhalefet bloğu içinde yer alan bir diğer siyasi parti ise, kazanma şansı olduğunu iddia ettiği seçim bölgelerinde Milli Görüş zihniyetine son derece uzak adaylar ile seçime girdiğinden, bu partinin de söz konusu birkaç ilde seçimi kazanması halinde dahi vaad ettiği belediyecilik hizmetlerini sağlaması mümkün değildir.

Bu parti ile ilgili bir diğer önemli husus da; parti yönetiminin birçok seçim bölgesinde ‘gizli’ veya ‘açık’ ittifaklar yaparak, Milli Görüş çizgisine en uzak noktada olan çok sayıda belediye meclis üyesi adayını kendi listesinden aday göstermiş olmasıdır.

Bütün bu açık gerçekler dolayısıyla; Milli Görüş beklentisiyle bu partiye verilecek oylar asla Milli Görüş’e verilmiş oylar olmayacaktır.

Kısaca ifade etmek gerekirse; bu malum partinin yönetimini elinde bulunduran kadronun yaptığı Erbakan Hocamız’ı ve Milli Görüş’ü temsil etmek değil, "Milli Görüş ve Erbakan Hocamız’ı siyasete alet etmektir".

31 Mart 2019 Yerel Seçimi’nde Yeniden Refah Partimiz’in kıymetli mensuplarının, partimize gönül vermiş seçmenlerimizin ve tüm memleket evlatlarının sandık başına gitmesinin ve işaret ettiğimiz bu gerçekleri göz önünde bulundurarak oylarını kullanmalarının ülkemiz ve milletimiz için daha faydalı olacağına inanıyoruz ve seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’dan niyaz ediyoruz." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar