'FETÖ' davası: Emre Belözoğlu ve 3 isim araştırılsın

'FETÖ' davası: Emre Belözoğlu ve 3 isim araştırılsın
Sanık Bekir İrtegün "Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk, Gökhan Gönül'ün de sohbet toplantılarına katıldıklarını" ifade etti.

'FETÖ' davasında yargılanan eski futbolcular Ömer Çatkıç ve Zafer Biryol hakkında karar çıktı. Mahkeme, Ömer Çatkıç'ın tahliye edilmesine, Zafer Biryol'un ise tutukluğunun devamına karar verdi. Aralarında Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu bazı futbolcular hakkında "Bu isimlerle ilgili FETÖ üyeliğinden soruşturma var mı? Araştırılsın" dendi.

Can Özçelik'in Sözcü'de yer alan haberine göre, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Zafer Biryol, Ömer Çatkıç ile tutuksuz sanıklar, Bekir İrtegün, Uğur Boral, Ersin Güreler, İsmail Şengül katıldı. Duruşmada savunma yapan sanıklardan Bekir İrtegün, Emniyet ve savcılık ifadesinde samimi ve ayrıntılı anlatım yaptığını ifade ederek etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirtti.

İLGİLİ HABER: ESKİ KALECİ ÖMER ÇATKIÇ TAHLİYE EDİLDİ 

Sanık Bekir İrtegün "Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk, Gökhan Gönül'ün de sohbet toplantılarına katıldıklarını" ifade etti. Mahkeme de bunun üzerine Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk, Gökhan Gönül'ün de aralarında bulunduğu söz konusu isimler için "FETÖ üyeliğinden açılmış bir soruşturma veya dava olup-olmadığı ve ayrıca bu kişiler hakkında verilen bilgilerin sanığın örgüt içerisinde yeri de dikkate alınarak faydalı bilgiler olup olmadığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorulmasına" hükmetti.

İrtegün, sohbetlere katıldığı kişinin söylemesi üzerine telefonuna Bylock indirdiğini ifade ederek "Bu yapı ile 2009 yılında Ali isimli şahıs vasıtasıyla tanıştım. Bana bu insanları ‘iyi' diyerek tanıştırdılar. Zaman zaman sohbet toplantılarına katıldım. 17-25 Aralık'tan sonra ister istemez biraz uzaklaştım. Fırsat buldukça görüşüyordum. Futbolcu olduğum için antrenman, kamp dönemleri çok yoğun geçiyordu. Bana bu şahıs bir uygulamadan bahsetti. Google Play'den bu uygulamayı indirdim. Aklıma kötü bir şey gelmedi. Normal bir uygulama zannettim. Uygulama kısa bir süre telefonumda kaldı. Daha sonra da bu uygulamayı telefonumdan kaldırdım. İletişim aracı olarak Bylock'u hiç kullanmadım. Ben hiçbir zaman kendimi bu yapıya ait hissetmedim. Bu yapıyla temelli bir bağım da yok" dedi.

'ADI GEÇEN KİŞİLER HAKKINDA SORUŞTURMA VEYA DAVA VAR MI'

Duruşma sonunda mahkeme heyeti tutuklu sanık Ömer Çatkıç'ın tahliyesine, Zafer Biryol'un ise tutukluluğuna devam kararı verdi. Mahkeme ayrıca sanık ifadelerinde yer alan ve örgütün toplantılarına katıldığı ifade edilen ve aralarında Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk, Gökhan Gönül ile Tuncay Şanlı'nın da bulunduğu bazı futbolcular hakkında "FETÖ üyeliğinden açılmış bir soruşturma veya dava olup olmadığı ve ayrıca bu kişiler hakkında verilen bilgilerin sanığın örgüt içerisinde yeri de dikkate alınarak faydalı bilgiler olup olmadığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorulmasını" istedi. (SPOR HABERLŞERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar