Fitch'ten Türkiye bankalarına bir uyarı daha

Fitch'ten Türkiye bankalarına bir uyarı daha
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye bankalarının üçüncü çeyrek bilançolarının varlık kalitesi düşüşünü teyit ettiğini açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye bankalarının üçüncü çeyrek bilançolarının varlık kalitesi düşüşünü teyit ettiğini kaydetti.

KÖTÜ HABERLER: MOODY'S KÜÇÜLME, FITCH RESESYON BEKLİYOR

Fitch açıklamasında, "Türkiye bankalarının üçüncü çeyrek bilançoları, ekonomideki yavaşlama, Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve yüksek faiz oranlarının etkisiyle- varlık kalitesindeki düşüşü teyit ediyor" değerlendirmesini yaptı. 

Fitch, yabancı para cinsinden borçlananlar üzerindeki baskının gelecek yıl daha belirgin hale gelebileceği konusunda uyardı. 

FITCH'TEN BANKALARA UYARI: DÖVİZ LİKİDİTE RİSKİ ARTTI

Çoğu Türkiye bankasının kredi notunu temmuz ve ekim aylarınd düşürdüklerini hatırlatan Fitch, ekonomik koşullar stabilize olur ve bankaların finansal metrikleri belirgin biçimde kötüleşmezse not görünümlerinin negatiften durağana çekilebileceğini kaydetti.

Fitch, ekim ayında Türkiye'den 20 bankanın notunu düşürdü, 12 bankanın da finansal kapasite notunu indirmişti. Fitch, not indirimlerine neden olarak bankalar hakkındaki varlık kaliteleri, performans riskleri, likidite ve fonlama gibi konularda yapılan değerlendirmeleri göstermişti.

Ficth Ratings, 13 Temmuz'da da Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye düşürmüş, görünümü ise "durağan"dan "negatif"e çevirmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar