Fransa’da solcu muhalif liderin evine baskın

Fransa’da solcu muhalif liderin evine baskın
Muhalif lider Jean-Luc Melenchon’un evini aramaya gelen polislere 'Cumhuriyet benim' diye tepki gösterdiği kaydedildi.

Fransa’nın Senato'daki en etkili muhalif hareketi olan Boyun Eğmeyen Fransa’nın lideri Jean-Luc Melenchon’un evine dün sabah saatlerinde Yolsuzluğa Karşı Mücadele Merkezi’nin soruşturmacıları tarafından bir baskın gerçekleştirildiği kaydedildi. Melenchon hakkında daha önce açılmış iki farklı soruşturma bulunuyor. 

Soruşturma gerekçeleri arasında Avrupa Birliği Parlamentosu’nda Melenchon’un danışmanlarıyla ilgili bir tutarsızlık olması ve 2017 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Melenchon’un kampanyasında bazı usulsüzlükler yapıldığı iddiaları var. Ancak birçok kişi, Boyun Eğmeyen Fransa hareketinin güçlü bir muhalefet sergilemesinden ötürü bu soruşturmaların açıldığını ve amacının Melenchon’u itibarsızlaştırmak olduğunu düşünüyor.

Medyascope.tv'nin haberinde yer alan videoda soruşturmacılar evine geldiğinde Melenchon’un "Bana dokunmayın, bana dokunamazsınız, böyle bir hakkınız yok!" diye bağırdığı görülüyor. Melenchon ayrıca "Kimseden korkmuyorum, evimi mahvedebilirsiniz, sizlerden korkmuyorum" diyor. Videonun başında Melenchon’un "Bizler serseri, haydut değiliz" dediği görülüyor. Ancak soruşturmacılardan birinin Melenchon’a "İstediğimi yaparım bayım" dediği de görüntülerde yer alıyor.

Melenchon ayrıca soruşturmacılara "Kim size emir verdi, kimin adına bunu yapıyorsunuz?" diye bağırıyor. "Benim evime nasıl girersiniz, ben haydut değilim, bir milletvekiliyim, mesleğini düzgün yap" dediği duyuluyor. Melenchon’un tam bu sırada daha da sinirlenerek "Cumhuriyet, benim" dediği görülüyor. Ayrıca videoda, Melenchon’un ekibinin de polisle sert bir tartışmaya girdiği ve tansiyonun olay anında çok yükseldiği videoda net bir şekilde anlaşılıyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar