G20’nin yapılacağı Japonya’dan ‘uluslararası düzen’ çıkışı

G20’nin yapılacağı Japonya’dan ‘uluslararası düzen’ çıkışı
Japonya Dışişleri Bakanlığı, önümüzdeki ay Japonya’da yapılacak G20 Zirvesi'nin uluslararası toplumun dönüm noktasında olduğu bir dönemde gerçekleşeceğini ifade etti.

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, önümüzdeki ay Japonya’da yapılacak G20 Zirvesi'nin en önemli gündem maddesinin 'liberal uluslararası düzenin sağlanmasının' olacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Kono, Paris'te OECD'ye (Organisation for Economic Co-operation and Development (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) üye ülkelerin iş dünyası temsilcileri ve hükümet yetkilileriyle yapılan bir toplantıya katıldı.

'KORUMACI TAVIR ÜLKELERİ GERİYOR'

Kono toplantıda, uluslararası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD-Çin arasında artan ticari ve teknolojik gerilime atıfta bulunan Kono, korumacı eğilimlerin ülkeler arasında gerginlikler oluşturduğunu söyledi.

‘ZİRVE DÖNÜM NOKTASINDA GERÇEKLEŞİYOR’

Önümüzdeki ay Japonya’da gerçekleştirilecek G20 Zirvesi'nin önemine vurgu yapan Kono, zirvenin uluslararası toplumun dönüm noktasında olduğu ve uluslararası düzene duyulan güvenin sarsıldığı bir dönemde gerçekleşeceğini ifade etti.

Sputnik’in aktardığı habere göre sistemin, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana küresel refah sağladığını savunan Kono, G20 Zirvesi'nde en büyük önceliklerinin özgür ve adil bir ticaret sistemi dahil olmak üzere liberal uluslararası düzeni desteklemek olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar