İnce’den Erdoğan'a: Ayağım Saray'a alışır diye korktu

İnce’den Erdoğan'a: Ayağım Saray'a alışır diye korktu
Erdoğan kendisinden randevu isteyen Muharrem İnce'ye 'Partime kabul edebilirim, ayakları alışır' diye cevap vermişti.

POLİTİKA- Muharem İnce, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret öncesi konuşan İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, randevu talebine verdiği "Partimde kabul edebilirim, ayakları alışmış olur'' yanıtına CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ince'den cevap geldi. İnce, "Bence ayağım Saray'a alışır diye korktu" dedi. Erdoğan'ın olumsuz yanıt verdiği televizyonda buluşma çağrısını da yineledi

ERDOĞAN’A YANIT VERDİ

Ziyaret öncesi konuşan İnce, Cumhurbaşkanı ve AKP Erdoğan’ın bugünkü grup toplantısında kendisi hakkında kullandığı 'gariban' ifadesi üzerinde durdu. İnce, bu benzetmeye "AKP Genel Başkanı ne demişti? Gariban… Sayın genel başkanımıza da bir laf etmişti. Değerli arkadaşlar Türkiye yanıyor. Dolar olmuş 4.3, bezin olmuş 6 lira, mazot olmuş 5,5 lira. Türkiye bu halde iken bana ‘gariban’ diyor, yok genel başkana ‘kukla’ diyor, ‘karikatür’ diyor. Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Bak hemşerim orada burada böyle laflar etme. Gel memleketin sorunlarına çare olalım. Gariban olmak şaibeli olmaktan iyidir. Gariban olmak şaibeli para sahibi olmaktan iyidir" sözleriyle yanıt verdi.
 
'SENİN YÜZÜNDEN SONRADAN GARİBAN OLDULAR'
 
Bir kamyon şoförünün oğlu olduğu söyleyen İnce, "Evet doğru söylüyorsun ben gariban kamyon şoförü Rahmetli Haci Şerfi'in oğluyum. Evet, doğru diyorsun 16 yıldır milletvekiliyim 14 senesi kiradan geçti. Son bir buçuk yıldır burada evim var. Bu memleketin çoğu gariban. Biraz da senin yüzünden sonradan gariban oldular. Gel bu garibanların sorunlarına çare olalım. Sen o günleri unuttun tabi ki. O İmam Hatip Lisesi'nde okurken, harçlığı bulamazken bunları unuttun. Şimdi pahalı çaylar içiyorsun. Pahalı saatler, kravatlar takıp, saraylarda yaşıyorsun. Gariban ol. Bana gariban demesini aşağılayıcı bir şey olarak görmüyorum gurur verici bir şey olarak görüyorum. Tüm garibanların yerinde hissediyorum kendimi. Ama o kendini nerede hissediyor bilemem" dedi.
 
‘TÜRKİYE DEMOKRATİKLEŞECEK’
 
İnce, bu sözlerinin devamında ise şunları söyledi: "Değerli arkadaşlar cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimini yaşayacağız. Ben sokaklarda bunu görüyorum. Sessiz bir direniş var. Konuşmuyor insanlar belki. ‘2002’den itibaren nereye oy verdin’ dediğimizde AKP'ye oy verenler, AKP'ye oy verdiğini söyleyemiyordu. Çekiniyorlardı. Milletin tepkisinden. Şimdi ise vermeyeceğini söyleyemiyorlar. O zaman verdiklerini söyleyemiyorlardı, şimdi ise vermeyeceklerini söyleyemiyorlar. Bu olay gerçekleşecek. Bundan yana hiç kuşkumuz yok. Türkiye'yi barışa yaklaştıracağız. Bir büyük şemsiye kuracağız. Türkiye demokratikleşecek. Çalışma yaşamını evrensel standartlar ölçüsünde düzenleyeceğiz.  
 
Batı standartlarında bir demokrasi, hesap veren bir cumhurbaşkanı, yolsuzluk yapandan hesap soran, kendisi de hesap veren bir cumhurbaşkanı. Yargıçların karşısına geçip, düğme ilikleyen bir cumhurbaşkanı. Ama önce yargıçlardan başlayacağız. Çay toplamayan bir yargı. Cumhurbaşkanı salona girdiğinde ayağa kalkmayan bir yargı. Önce buradan başlayacağız. Bunu gerçekleştirdiğimizde, bu bizim ekonomimize yansıyacak.
 
‘SEN KONUŞACAKSIN BEN ARMUT TOPLAMAYACAĞIM HERHALDE’
 
Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bana bir şey demiş. Benim için ‘gariban adayın maceralarını hep birlikte önümüzdeki günlerde göreceğiz’ demiş. Eksik söylemiş. Bir adayın maceralarını görmek olmaz. Öyle olacaksa hepimizin maceralarını millet görsün. O zaman ona bakarız. Yani sen konuşacaksın ben armut toplamayacağım herhalde. Millet hepimizin maceralarını bir dinlesin bir bakalım. Benim tavsiyem doları nasıl indireceğimizi, gençlere nasıl iş bulacağımızı konuşalım. Ama diyorsan ki ben sana çamur atarım, e onu da görürüz. Bizim de elimizden gelir bir şeyler. Bunu tüm Türkiye bilir yani. O zaman el mi yaman, bey mi yaman hep birlikte göreceğiz." (MEZOPOTAMYA AJANSI)

 

Öne Çıkanlar