Gazeteci Sabahattin Önkibar saldırıya uğradı

Gazeteci Sabahattin Önkibar saldırıya uğradı
Hastanede muayene olduğunu ve rapor aldığını belirten Önkibar, böyle bir saldırıya karşı hazırlık olduğunu, kendisini esnafın kurtardığını kaydetti.

Odatv yazarı gazeteci Sabahattin Önkibar, Ankara saldırıya uğradı. Angora Evleri önünde, evinin 300 metre yakınında Önkibar'ın önünü kesen iki araçtan inen 3 kişi Önkibar'ı yumrukladı. Hastaneye kaldırılan Önkibar'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Sabahattin Önkibar saldırganlardan şikayetçi oldu. Oda TV'nin görgü tanıklarından aktardığına göre saldırganların kullandığı araçlardan birinin markası Peugeot 301. 

'HAZIRLIKLIYDIM'

Saldırıdan sonra Odatv'ye konuşan Önkibar şunları söyledi: "Kamera kayıtlarına baktım, üç kişi, iki araba var. Birinci arabanın plakası 06 BCF 026… Ben 18:00’a kadar hiç dışarı çıkmadım, akşam bir iftar alışverişi için dışarı çıkayım dedim. Marketçi ve kuruyemiş bulunuyor işte, o arada 20 tane esnaf var. Onlar yetişti, onlar kurtardı. Bu arada ben hazırlıklıydım zaten. Geldiler, ben gardımı aldım. Onlar vurdu, ben vurdum, ama onlar tabii 3 kişi, ben yere düştüm, tekmeleri salladılar. Bu esnada esnaf yetişti, benim hayatımı onlar kurtardı. Tabii ben hemen kamera araştırmasına gittim, o ara 155’e anında olayı bildirdim, plakayı verdim. İki araba vardı, ikinci arabanın plakasını esnaf alamadı ama… Şimdi Güven Hastanesi'ne gideceğim."

Önkibar; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Aydınlık gazetesi yazarı Ufuk Söylemez ve Halk TV programcısı Fatih Ertürk'ün kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini de aktardı.

Heçen haftalarda iki gazeteci saldıya uğramıştı. Gazerecilerden biri Yeniçağ yazarıydı. (Kaynak: Oda TV)

Öne Çıkanlar