Gazeteci Sedat Sur cezaevine girdi

Gazeteci Sedat Sur cezaevine girdi
Kayyımla yönetilen belediyeyle ilgili yolsuzluk haberi yapmıştı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne 2016 yılında kayyım atanmasının ardından, yolsuzluk iddialarını 'Kayyum atanan belediyede milyarlık 'din konferansı' vurgunu!' başlığıyla haberleştiren gazeteci Sedat Sur, hakkında açılan soruşturma sonucunda verilen 11 ay 20 gün hapis cezası nedeniyle Midyat M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gitti. Ceza bir yılın altında olduğu için Sur'un tahliye edilmesi gerekiyor ancak evrakların ulaşması için gerekli süreyi cezaevinde geçirecek.

'GAZETECİLİK YAPMANIN BEDELİ BU'

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre cezaevine girmeden önce Özgürüz'e konuşan Sur, gazetecilik yapmanın bedelinin cezaevi olduğunu ifade etti. Sur, "Cezaevi nerede olursa olsun insan doğasına aykırı bir şey. Dolayısıyla tabii ki iyi şeyler hissetmiyorum ama bu ülkede gazetecilik yapmanın, doğru bir yerde durmanın bedeli bu. Ülkenin realitesi bu. Değiştirilmesi gereken gerçeklik bu. Ama ne olursa olsun güçlüyüz" diyerek kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.

2017 yılında Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne atanan kayyımın icraatlarına ilişkin yaptığı haber nedeniyle Sur hakkında soruşturma başlatılmıştı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, ifadesine başvurduğu gazeteci hakkında 'kayyımı hedef gösterme', 'hakaret', 'örgüt propagandası' suçlamasıyla iddianame hazırlamıştı. İddianamenin kabul edilmesiyle Sur'a dava açıldı. Yargılandığı davanın 9 Kasım'da görülen duruşmasında Sur'a 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. 

Öne Çıkanlar