Gezi Parkı'nda eylem: Onlardan biri benim

Gezi Parkı'nda eylem: Onlardan biri benim
'AKP’ye oy vermiştim ama kırmızılı kadını görünce orada olmalıyım dedim. Gezi Parkı’na gelmeyenler bu zenginliği anlayamadı.'

İstanbul Taksim’de bulunan Gezi Parkı’na bu sabah gelen bir kişi, "Gezi'deki milyonlarca liderden biri benim" döviziyle oturma eylemi başlattı.

Oruç Karacık adlı eylemci, son dönemde AKP hükümetinin Gezi Direnişi eylemleri nedeniyle başlattığı gözaltı operasyonuna tepki göstererek, "2007 seçiminde tüm taraflara saygılı ve onların isteklerine değer verdiğini düşündüğüm AKP’ye oyumu attım. O zaman bu oyu hak ediyorlardı. Doğayı, bellek mekanlarımızı, sanatı, tarihi zenginliklerimizi… Kısacası bizi toplum yapan her şeyi yok sayan bir partiye dönüşeceğini bilemezdim. Kırmızılı kadının Gezi Parkı’ndaki resmini görünce orada olmalıyım dedim. 31 Mayıs sabahı Taksim’deydim. Orada hiç tanımadığım insanlar için ölebilirdim. Eminim oradaki insanlar da aynı duygudaydılar. Sürekli Gezi Parkı’nda kalmadığım için pişmanım. Oradaki yaşamı ıskaladım" dedi.

‘YOLDAŞ NEYMİŞ ANLADIM’

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre Karacık, açıklamasına şöyle devam etti: "Yoldaş kelimesini sevmezdim ama Gezi Parkı'na gidince yoldaş neymiş anladım. Bir amaç için yola çıkan tüm canlılar yoldaşmış. Sokak köpeklerinden korkardım, Gezi’de onlarla da yoldaş oldum. Belli bir zaman geçtiğinde benim köpekten, köpeğin koyundan, domuzdan farkının olmadığını, yani tüm hayvanların farksız olduğunu anladım. Yoldaşım için ölebilirim duygusundayken yoldaşımı öldürüp yiyemezdim, onun için et yemeyi bıraktım."

‘GEZİ’YE GELMEYENLER BU ZENGİNLİĞİ ANLAYAMADI’

"Hayatımın hiçbir döneminde kimseye fiziksel şiddet kullanmadım. Ama et yemeyi bırakınca tüm canlılara çok daha saygılı oldum. Gezi’de tüm kalpler birbirinin oldu. O ana kadar birbirini anlamayan sevmeyen çok farklı düşüncede olan tüm canlıların içi sevgiyle doldu. Ve orada tüm beyinler bir oldu. Tek bir organizma gibi bir kişinin bilgisi herkesin bilgisi oldu. Kalp ve beyin bir olunca inanılmaz zenginleştik. Gezi Parkı’na bir şekilde gelemeyenler bu zenginliği anlayamadı. Dönemin başbakanı bizlere çok güzel bir isim taktı: Gezi zekalılar. Harika bir isim, o zekaya sahip olduğumuz için kalbimiz ve beynimiz gelişti."

Öne Çıkanlar