Gezi soruşturması genişletildi: Mücella Yapıcı da ifade verdi

Gezi soruşturması genişletildi: Mücella Yapıcı da ifade verdi
Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yöneticilerinden Mücella Yapıcı ifade verdikten sonra emniyetten ayrıldı.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Gezi soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yöneticilerinden yüksek mimar Mücella Yapıcı'yı da ifadeye çağırdı. Yapıcı bugün emniyete giderek ifade verdi. Mücella Yapıcı ifadenin ardından emniyetten ayrıldı.

Gezi soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü, Taksim Dayanışması'ndan avukat Can Atalay, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Parti Meclis Üyesi Ahmet Saymadi'yi de ifadeye çağırmıştı. 

Kahraman, geçtiğimiz çarşamba günü ifade verirken, avukat Atalay da bugün ifade verdi. Can Atalay ifade verdikten sonra emniyetten ayrıldı. Atalay'ın Gezi ve Taksim Dayanışması ile ilgili soruları yanıtladığı öğrenildi.

Emniyetin soruşturma kapsamında dosyada ismi bulunan çok sayıda kişinin ifadesini aldığı belirtilmişti. Soruşturma dosyası 4 bin sayfadan oluşuyor. 

Öne Çıkanlar