Gökçek'ten Yavaş'a: Benim kullandığım aracın devletle ve belediye ile ilgisi yok

Gökçek'ten Yavaş'a: Benim kullandığım aracın devletle ve belediye ile ilgisi yok
'Belediyeden gelen araç korumaları taşıyor.'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla görevden alınan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Melih Gökçek, yeni Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın belediyeye ait bir cipin kendisine tahsil edildiğine ilişkin açıklaması hakkında "Benim kendi kullandığım aracın devletle ve belediye ile ilgisi yok." dedi.

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek, yeni ABB Mansur Yavaş'ın  belediyede 3 cipin bulunduğunu ve bu ciplerden birinin Gökçek’te olduğunu iddiasına yanıt verdi. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yapan Gökçek, 'devletin güvenlik nedeniyle valilik kararı neticesinde kendisine araç tahsis ettiğini' söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün gazetecilerle bir araya gelerek, "Makam araçlarını en az sayıya indiriyoruz. Sekreterlerin altında araba var müdürde yok. Belediyede 3 cip var biri zırhlı, yaklaşık değerleri 1 milyon lira. Melih Gökçek’e tahsis edilmiş. İade istedik ikisi geldi. Satacağız. İhtiyacımız yok. Zırhlı araç kendisinde kaldı, iki personelle birlikte" demişti.

‘KENDİ KULLANDIĞIM ARACIN BELEDİYEYLE İLGİSİ YOK’

Bu sözlerin ardından Gökçek’te Twitter’dan şu açıklamalarda bulundu:

Mansur yavaş "gökçek’in 1 katrilyona yaptığı ihaleyi ben 188 milyona yaptım" diyerek yalan söyleyip algı yönetimi yapmak istedi. Hemen teklif yaptım. Benim ihale pahalıysa ben siyaseti bırakayım. Senin ihale pahalıysa sen belediye başkanlığını bırak. Devlet sağ sol ayırımı yapmadan güvenlik nedeniyle hayati saldırıya maruz kalacak herkeze valilik komisyon kararıyla koruma ve bunlara araç verir. Benim kendi kullandığım aracın devletle ve belediye ile ilgisi yok. Belediyeden gelen araç korumaları taşıyor… Böyle bir olayın abartılmasının tek nedeni Yavaş’ın yalan bilgilerinin ortaya dökülmesi

Öne Çıkanlar