Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesi

Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesi
Mis Sokak'taki basın açıklamasının ardından Onur Yürüyüşü'ne ara sokaklarda devam edenlere polis biber gazı ve copla müdahale etti. Kaos GL, çok sayıda kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenmesi planlanan Onur Yürüyüşü öncesinde, polis Taksim’de TOMA ve barikatlarla önlem aldı. İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda renkli kıyafet ve şort giyen kişiler bölgeden uzaklaştırılırken, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Taksim Meydanı'ndan Tarlabaşı’na doğru 30 kişilik bir gruba polisin plastik mermi ile müdahale ettiğini duyurdu.

AÇIKLAMA MİS SOKAK'TA

İstanbul Onur Yürüyüşü Komitesi’nin Valilikle yaptığı anlaşma sonucu Onur Yürüyüşü’nün Taksim Mis Sokak’ta yapılmasına izin verildi. Katılımcılar "Aşk aşk hürriyet, uzak olsun nefret" sloganlarıyla bir araya geldi. 

Basın açıklamasının okunmasının ardından Onur Yürüyüşü ara sokaklarda devam etti. Polis ara sokaklardaki kitleye biber gazı ve copla müdahale etti.

 

 

Polis, biber gazı ve copla yürüyüşe katılanları dağıttı. Kaos GL, Mis Sokak’ta bekleyen ve Cihangir’de açıklama yapmak isteyen çok sayıda kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Taksim ve İstiklal Caddesi'ndeki sokaklarda hareketlilik devam ediyor.




VALİLİK YASAKLAMIŞTI


İstanbul Valiliği, İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü "oluşabilecek muhtemel olumsuzlukları" gerekçe göstererek yasakladığını açıklamıştı.

Onur Haftası Komitesi ise "İstanbul Valiliği son iki yıldır Ramazan’a denk gelmeyen ve bu yıl hiçbir tehdit almamış yürüyüşümüzü yasaklayarak gösterdiği gerekçelerin sadece birer bahane olduğunu ve aslında Valilik kararının bizlere yöneltilen nefretin bir parçası olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır" demişti ve yürüyüşün planlandığı gibi saat 18.00'da başlayacağını açıklamıştı.


 

Öne Çıkanlar