Güney Koreliler Kim'in peşinde

Güney Koreliler Kim'in peşinde
'Kim maskesi' benzerlerinin 4 katı fiyatına satılıyor.

Güney Kore'de kozmetik sektörünün yeni gözdesi, 'Kim Jong-un güzellik maskeleri' oldu. Paketinde Kuzey Kore liderinin yüzü kremle kaplı halde tasvir edildiği 'birleşme için nemlendirici yüz maskelerinin' büyük ilgi gördüğü ortaya çıktı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Güney Kore lideri Moon Jae-in'in nisanda başlattığı görüşme trafiği kapsamında Moon'un Kuzey'i ziyaretinin ardından ülkede Kim'in iade-i ziyarette bulunmasına yönelik bir beklenti oluştu. 

Bu beklentiyi ve birleşme diplomasisini ticarete çevirenlerden biri de kozmetik üreticileri oldu.

Güney Koreli kozmetik firması 5149 tarafından Koreler arası zirveyi kutlama gerekçesiyle haziranda piyasaya sürülen 25 binden fazla Kim Jong-un güzellik maskesinin raflarda tükendiği belirtildi.

'Birleşme için nemlendirici yüz maskesi' diye tanımlanan ürünün paketinde Kuzey Kore lideri yüzünde maskeyle gülerken ve el sallarken tasvir ediliyor.

'Nükleer bomba' gibi paketlerde satıldığı sloganıyla piyasaya sürülen ürünün yüzü nemlendirme, beyazlatma, kırışıklıklarla savaşma gibi özelliklerine dair tanıtım yapılıyor.

Benzerlerinin 4 katı fiyata satılmasına rağmen raflarda tükenmeye yüz tutan üründen Güney Koreliler 'Kim maskesi' ya da 'nük maskesi' diye söz ediyor.

'ÇOK MODA, GERİ KALMAK İSTEMEDİM'

'Kim maskesini' alan genç kadınlardan biri, şu sıra trendin bu olduğunu ve kendisinin de geri kalmak istemediğini söyledi. 18 yaşında bir öğrenci olan Jeon, "Paketle selfie çekip sosyal medyada paylaşmazsam olmaz" dedi.

Nitekim sosyal medyada ellerinde paketle, yüzlerinde maskeyle poz veren Güney Korelilerin esprili paylaşımlarından geçilmiyor. YouTube'da maskenin nasıl kullanılacağına dair eğlenceli videolar yayımlanıyor.

Seul'deki AVM'lerin çalışanları, "Müşteriler daha paketi gördüklerinde gülmeye başlıyor" izlenimini aktarırken ürünün zamanın ve piyasanın ruhunu yakaladığı görüşünde. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar