Hacı Sabancı: Şanslıyım çünkü doğuştan 3-0 öndeyim

Hacı Sabancı: Şanslıyım çünkü doğuştan 3-0 öndeyim
"Evet, metrobüse bindim gerçekten kalabalık"

Ömer ve Arzu Sabancı’nın üç oğlunun en büyüğü olan Hacı Sabancı, soy isminin kendisi için büyük bir şans olduğunu söyledi. Sabancı, "Hiçbir zaman Sabancı adı beni bunaltmadı. Tam tersi bana hayatı 3-0 önde başlatan bir durum olarak düşündüm hep" dedi.

Kezban Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Hacı Sabancı'nın Posta'da yer alan söyleşisinin bir bölümü şöyle: 

En çok merak ettiğim soruyla başlamak istiyorum. Zaman zaman Sabancı adının ağırlığından bunaldığınız durumlar oluyor mu?

Yok. Tam tersi büyük bir şans ve gurur benim için. Tabii ki yanında getirdiği bazı sorumluluklar var. Ama biz bunları bilerek yetiştirildik. Hiçbir zaman Sabancı adı beni bunaltmadı. Tam tersi bana hayatı 3-0 önde başlatan bir durum olarak düşündüm hep.

BEŞİKTAŞ’A HİZMET ETMEK İSTERİM BAŞKANLIK ŞART DEĞİL

Aynı zamanda sıkı bir Beşiktaş taraftarısınız.

Beşiktaş tutkum babamdan geliyor. Babam da kardeşlerim de hepimiz Beşiktaş’ı çok severiz. İstanbul’daki her maçına gideriz. Yurt dışı deplasmanlarını da kaçırmamaya özen gösteririm. Programlarımı Beşiktaş maç takvimine göre ayarlarım.

Gönlünüzden bir gün Beşiktaş’a başkanlık geçiyor mu?

Her siyah beyaz renklere gönül vermiş taraftar gibi Beşiktaş’a hizmet etmek benim de gönlümden geçiyor. Ama bunu ille de başkanlık anlamında söylemiyorum. Başka yerlere çekiliyor sonra. Ben taraftar olmaktan çok mutluyum. Ama tabii ki Beşiktaş’a bir şekilde hizmet etmek isterim.

"YETERİ KADAR KİTAP OKUMADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Kendinizde değiştirmek istediğiniz bir şey var mı?

Yeteri kadar kitap okuduğumu düşünmüyorum. Sosyal medya veya film izlemek gibi gelişimime bir katkısı olmayan şeylere zaman harcamak yerine biraz daha fazla kitap okumanın bana pozitif anlamda etki edeceğini biliyorum ve bunu değiştirebilirim.

Ev ve işiniz Anadolu yakasında, ama siz daha çok Avrupa yakasında vakit geçiriyorsunuz. Toplu taşıma araçlarını kullanır mısınız?

"Evet. Metrobüse bindim, gerçekten kalabalık. Vapur, arabalı vapur ve Marmaray çok kullanıyorum. Marmaray’ı yapanlardan Allah razı olsun. Sırf Marmaray değil üçüncü köprüyü de öyle. Anadolu Yakası ile Avrupa Yakası’nı birbirine bağlayan dört ana hat var şimdi. Marmaray ve 3’üncü köprü trafik sorununu önemli ölçüde rahatlattı. Ben en çok Beykoz/Çubuklu’daki arabalı vapur seferlerini kullanıyorum. Karşıya o şekilde çok rahat geçiyorum." (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)
 

Öne Çıkanlar