Halfeti'de gözaltına alınanların yeni görüntüleri

Halfeti'de gözaltına alınanların yeni görüntüleri
Halfeti'de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve işkenceye uğrayan vatandaşlara dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

Urfa'nın Halfeti ilçesinde 18 Mayıs'ta çıkan çatışmada 1 özel harekat komiser yardımcısı yaşamını yitirmiş, 2 polis de yaralanmıştı. Olayın ardından Halfeti ve Bozova ilçelerinde evlere baskın düzenleyen polis çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanların karakol bahçesinde yere yatırılarak, ters kelepçe takıldığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından işkence iddiaları gündeme gelmiş, Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin işkence gördüğüne dair somut emareler olduğunu duyurmuştu. Gözaltında işkenceye uğradıkları belirtilen vatandaşlara dair Adliye görüntüleri de ortaya çıktı.

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın Twitter hesabından paylaştığı görüntülerde gözaltındaki çok sayıda kişiye ters kelepçe takıldığı ve yürümekte zorlandıkları görülüyor. Çekilen görüntüde gözaltındakiler elleri arkadan kelepçeli halde, polis nezaretinde çıkarılıyor. Videoda bazı kişilerin üzerinde atlet olduğu ve kan izleri olduğu görülüyor.  

HDP'li Öcalan görüntüleri paylaştığı mesajında, "Burası Urfa adliyesi Halfetide ve Bozovada gözaltına alınanlar. 13 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki vatandaşa kadar 40 civarında gözaltı var. İşkence ve darp net bir şekilde görülüyor. Urfa’da çok tehlikeli durumlar yaşanıyor" dedi.

 

 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Emniyet'te tutulan yurttaşların gözaltı süreleri 4 gün uzatıldı. (HABER MERKEZİ)

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar