Hastane, ölen yakınının masrafını karşılayamayan aileden organ istedi

Hastane, ölen yakınının masrafını karşılayamayan aileden organ istedi
Fas'ta özel bir hastane, hayatını kaybeden kişinin sağlık masraflarının karşılayamayan ailesinden ölünün organlarını istedi.

Fas’ın Kazablanka şehrinin yakınlarındaki otoyolda kaza geçiren bir kişi devlet hastanesine kaldırıldı. Fakat burada ameliyat için gerekli ekipman olmamasından dolayı özel hastaneye sevk edildi. Faslı hasta, özel hastane yolundayken ambulanstakilerin önerisiyle özel bir kliniğe götürüldü.

Klinikte yoğun bakıma alınan kişinin ertesi sabah ameliyat edileceği yakınlarına bildirildi. Fakat daha sonra doktorlar hastanın yaşamla ölüm arasında gidip geldiği ve kurtulma şansının çok az olduğunu aileye bildirdi. Söz konusu hasta, kliniğe kaldırılmasından 36 saat sonra hayatını kaybetti.

Euronews’ten Gizem Sade’nin haberine göre acılı aile ölen kişinin naaşını almak isteyince bütçelerini aşan bir fatura ile karşılaştı. Bu miktarı karşılayamayacaklarını yönetime iletince de hastane naaşın verilmesini reddetti.

HASTANE, MASRAFLAR İÇİN ÖLÜNÜN ORGANLARINI İSTEDİ

Ardından ise çözüm olarak aileye 230 bin Dinarlık (144 bin TL) hastane masrafından muaf tutulmaları için ölen kişinin organlarını alabileceklerini belirtti. Merhum yakınları, bir anestezi doktorunun kendilerini görmeye geldiğini ve ölen kişinin kalp gibi organlarını hastaneye verdikleri takdirde naaşı alabilecekleri teklifinde bulunduğunu söyledi.

Teklifi kabul etmeyen aile cenazeyi henüz alamazken, hastane yönetimi ise gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

Öne Çıkanlar