Soylu: Hatay Belediye Başkanı toplumu tahrik etti

Soylu: Hatay Belediye Başkanı toplumu tahrik etti
İçişleri Başkanı Süleyman Soylu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hakkında 'halkı tahrik etmeye çalışmak' suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antep'te seçim güvenliği ile ilgili bir toplantıda seçim sürecindeki ihlallere ilişkin yaptığı konuşmada "26 doğu ve güneydoğu ilimizde 37 bin 710 adres değişikliği haksız, gerçeğe uygun olmayan şekilde yapılmıştır" diyerek bölge illerinde seçim güvenliği konusundaki zaafları itiraf ederken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş'ın, "Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerimizde bir Suriyeli çıkıp ben başkan adayıyım dese şuan kazanabilecek durumda. 5 sene sonra Kırıkhan'ı kazanabilecek durumda olacak. 10 sene sonra Hatay'ı kazanabilecek durumda olabilecek" açıklaması hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: ELİMİZE ULAŞAN BİR TEBLİGAT YOK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İçişleri Bakanı tarafından duyurulan 'soruşturma başlatıldı' açıklamasına verdiği yanıtta, "Şu an elimize ulaşan resmi bir tebligat yok" dedi.

Hatayın CHP'li Belediye Başkanı Lütfi Savaş'ın açıklamasının ardından yaptığı ikinci açıklamada üslubunu daha da sertleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Lütfü Savaş'ın toplumu tahrik ettiğini söyledi:

'HALKI TAHRİK ETMEYE ÇALIŞACAKSIN, YANINA KALACAK'

"Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı çıkıp neler söylüyor. Madem böyle toplumu tahrik etmeye gidiyorsun, sana cevap verdik. Adam ol, sen de cevap ver. Ben bakan olarak yalan söylediğini söylüyorum. Neymiş, Altınözü, Yayladağı ve Reyhanlı'da şu anda Suriyeli kardeşlerimiz belediye başkanı adayı olsa kazanacakmış. Böyle milleti tahrik eden, millete yanlış bilgi veren, kamu sorumluluğundan uzak bir adamsın sen. Bunun için gerekli soruşturmayı başlattığımızı da söylemek istiyorum. Öyle tahrik etmeye çalışacaksın, yanına kalacak? Kamu sorumluluğu olan bir kişi olacaksın, böyle yanlışlar da yanına kalacak? Ben yanlış yapıyorsam benim de yanıma kalmasın. Bu tip manipülasyonlara hiçbirimizin hakkı yok. Halkı böyle bölmenin, yalanlarla halkın değerleri üzerinden istismar edecek bir anlayışın, hukuk açısından elbetteki gerekli değerlendirmeleri yapılıp, ortaya konacaktır."

SURİYELİLERİ VE VATANDAŞLIK HAKKI TANINMASINI ELEŞTİRMİŞTİ

Suriyelilere seçim hesabıyla vatandaşlık verildiğini savunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Hatay'ın geleceği hesaba katılmıyor" açıklaması yapmıştı.

 

 

Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerinde Suriyeli nüfusunun yoğunluğuna dikkat çekmek için, Twitter hesabından, "Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerimizde bir Suriyeli çıkıp ben başkan adayıyım dese şuan kazanabilecek durumda. 5 sene sonra Kırıkhan'ı kazanabilecek durumda olacak. 10 sene sonra Hatay'ı kazanabilecek durumda olabilecek" mesajı paylaşmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar