Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri: Komutanlığın raporu dikkate alınmadı

Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri: Komutanlığın raporu dikkate alınmadı
Müebbet hapis cezasına çarptırılan Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri, '3 yıldır çocuklarımızın masum olduğunu anlatmaya çalışıyoruz' dedi.

ARTI GERÇEK - Müebbet hapis cezasına çarptırılan Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri, İHD Ankara Şubesi ile birlikte basın açıklaması yaparak, haksızlığın giderilmesini istedi.

İHD şube binası önünde bir araya gelen aileler adına Reşat Eren bir açıklama yaptı.

Eren, 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştiği tarihte 18-21 yaşlarında olan 259 öğrencinin, Hava Harp Okulu Yalova Eğitim Kampı'ndan 'terör saldırısı olduğu' belirtilerek çıkarılıp İstanbul'a götürüldüğünü söyledi.

Çocuklarının hiçbir şiddet eylemine katılmadığını, üstelik halkın bir darbe girişimi yaşandığını belirtmesi üzerine silahlarını bıraktıklarını anlatan Eren, 259 öğrencinin tüm lehte delillere ve tanık beyanlarına rağmen 'anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs' suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldığını kaydetti.

Eren, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiği yazıda, askeri öğrencilerin darbe girişimini öğrenmelerinin mümkün olmadığı, verilen emirleri uygulamak zorunda bulunduklarına dair raporun da dikkate alınmadığını vurguladı.

259 öğrencinin halen Silivri Cezaevi'nde bulunduğunu ve dosyalarının temyiz aşamasında olduğunu ifade eden Eren, "Bizim çocuklarımız darbeci değildir, suçlu değildir, onlar sadece birer öğrencidir. Bizler 3 yıldır çocuklarımızın masum olduğunu anlatmaya çalışmakta, dosyalar ve deliller tam olarak incelendiğinde, avukatlarımızın sunduğu beyan ve savunmalara bakıldığında bu masumiyetin de alenen ortaya çıkacağını söylemekteyiz" diye konuştu.

İHD Ankara Şube Başkanı Fatin Kanat da yaptığı konuşmada, insanların ancak haklarıyla insan olduğunu belirterek, mağdur ailelerin haklarının teslim edilmesini istedi.

Öne Çıkanlar