Hayat TV yöneticilerine 3 yıl 9'ar ay hapis cezası

Hayat TV yöneticilerine 3 yıl 9'ar ay hapis cezası
Kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu'nun üç yöneticisine 3 yıl 9'ar ay hapis cezası verildi.

KHK ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu’na aynı anda hem IŞİD, hem TAK hem de PKK propagandası yaptığı iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. Avukatların  ve izleyicilerin salona alınmasıyla başlayan duruşma avukatların savunmasıyla devam etti. 

Mahkeme kararını verilen aranın ardından açıkladı. Heyet Hayatın Sesi Televizyonu yöneticileri Mustafa Kara, İsmail Gökhan Bayram ve Gökhan Çetin'e 3'er yıl 9'ar ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanının karar duruşmasında avukatlar Devrim Avcı, Gülşah Kaya, Gamze Gökoğlu, Mustafa Söğütlü, Osman Zeki Erdoğan, Taner Avşar, Semih Mutlu hazır bulundu. Dava kapsamında yargılanan Hayatın Sesi Televizyonu’nun sahibi Mustafa Kara ve ortağı İsmail Gökhan Bayram ile Genel ve Sorumlu Müdürü Gökhan Çetin vareste tutuldukları için duruşmaya katılmadı.

Araştırmacı Yazar Erdoğan Aydın, İHD Gözaltında Kayıplar Komisyonu Üyesi Sebla Arcan, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel ve il yöneticileri, DİSK Gıda-İş Marmara Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, MLSA Direktörü Barış Altıntaş, IPI Türkiye Savunuculuk Koordinatörü Caroline Stockford, RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, Evrensel Yazarı İhsan Çaralan ve televizyonun eski çalışanları ve Evrensel yazarları da duruşmayı izledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar