HDP'den Urfa sürprizi: Aday çıkardı

HDP'den Urfa sürprizi: Aday çıkardı
HDP 12 kentte aday göstermeyecek.

HDP'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nde aday çıkarmayacağı iller Ankara, Aydın, Hatay, Mersin, Antalya, Bursa, Mersin, İstanbul, Adana, İzmir, Antep ve Adıyaman oldu. HDP daha önce aday çıkarmayacağını açıkladığı Urfa'da son anda Avukat Hidayet Enmek'i aday gösterdi. 

İLGİLİ HABER: KERESTECİOĞLU ADAYLIĞINI KÜRSÜDEN AÇIKLADI

EN FAZLA ADAY KONYA’DA GÖSTERİLDİ

Bugün adayları açıklanan kentler arasında Konya, Kayseri, Sakarya, Denizli ve Kocaeli de yer alıyor. HDP, Ankara, Konya ve Kayseri’de toplam olarak 12 yerde kendi adayını çıkardı. HDP’nin yerel seçimler için son halini verdiği listeye göre, Konya merkezde biri Konya Büyükşehir Belediye adayı olmak üzere, toplam 5 ilçe de HDP adayı netleşti. Listeye göre, Konya Merkez’de Gıyasettin Almaz, Cihanbeyli ilçesinde Mehmet Yalçın ile Serap Kaya, Ereğli’de Sıddık Atıcı, Karatay’da Necati İnik ve Selçuklu ilçesinde ise Ramazan Ot, HDP’nin Konya adayları olarak belirlendi.

İLGİLİ HABER: HDP İSTANBUL'UN 15 İLÇESİNDE ADAY ÇIKARIYOR

KAYSERİ’DE İKİ YERDE ADAY GÖSTERİLDİ

HDP’nin aday gösterdiği bir diğer il ise Kayseri oldu. HDP Kayseri Büyükşehir Belediyesi için Cevdet Işık’ı aday gösterirken, İncesu ilçesinde ise Seyithan Ezer ismi kesinleşti.

ANKARA’DA 5 ADAY İLE SEÇİMLERE GİRİLECEK

HDP Ankara’nın Çankaya, Keçiören, Haymana, Polatlı ve Bala ilçesinde de aday gösterdiğini açıkladı. HDP’nin Çankaya adayı Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Keçiören adayı Şeyh Said'in torunlarından Diyadin Fırat, Haymana eşbaşkan adayları Tülay Koç ile Sinan Sümer ve Polatlı adayı ise Soner Özalp oldu.

ANTALYA'DA 4 İLÇEDE ADAY GÖSTERİLDİ

HDP, Antalya'nın Alanya, Aksu ve Döşemealtı ilçelerinde belediye eşbaşkan adaylarını gösterdi. Alanya'da Ziynet Bol ve Mehmet Şirin Filiz, Döşemealtı'nda Firdevs Yıldırım ve Medeni Kaya, Aksu'da ise Abdullah Keser aday gösterildi. Ayrıca HDP tüm ilçelerde de belediye meclis üyeleriyle seçime gidecek.

KOCAELİ'DE ZÜLEYHA GÜLÜM

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm’ün Kocaeli Büyükşehir Adayı olduğu ve önümüzdeki hafta kente gelerek çalışmaya başlayacağı öğrenildi.

SAKARYA'DA VE DENİZLİ'DE DE ADAY ÇIKARDI

HDP, Millet İttifakı’nda İYİ Parti’ye bırakılan büyükşehirlerden Sakarya’da da aday çıkarıyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yaşar Karataş oldu. Sakarya’nın Erenler ilçesi adayı ise Fethi Doğan. 

Bir diğer büyükşehir Denizli’de HDP’nin adayı Musa Aydin. HDP, Pamukkale ve Sarayköy ilçelerinde de belediye başkan adayları çıkaracak. 

SAMSUN'DA 3 İLÇEDE BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN YARIŞACAK

HDP, İYİ Parti’ye bırakılan büyükşehirlerden sadece Samsun, Trabzon ve Aydın’da belediye başkan adayı çıkarmıyor. Ancak Samsun’un Bafra, 19 Mayıs, Canik ve Kavak ilçelerinde belediye meclis üyeliği için adaylar çıkaracak. HDP, Manisa’da Naci Sönmez ve Balıkesir’de Ali Kenanoğlu’nun adaylığını daha önce açıklamıştı.

İSTANBUL'DA 15 İLÇEDE ADAY GÖSTERİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday göstermeyen HDP, 15 ilçesinde hem belediye eşbaşkan adayı hem de belediye meclis üyesi gösterecek. Yine 15 ilçede ise sadece belediye meclis üyesi gösterecek olan HDP'nin 9 ilçe için tartışmaları ise devam ediyor. 

HDP'nin Bağcılar Belediye Eşbaşkan Adayı Milletvekili Hüda Kaya, Sultanbeyli Belediye Eşbaşkan Adayı HDP önceki dönem milletvekili Nihat Akdoğan, Gaziosmanpaşa'da avukat Sinan Zincir, Sultangazi'de Hozat eski Belediye Başkanı Cevdet Konak, Esenler'de Celal Alpan, Kağıthane'de İsa Yıldız aday olarak gösterilecek. 

(Artı Gerçek-Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar