HDP Gençlik Meclisi üyesi 7 genç tutuklandı

HDP Gençlik Meclisi üyesi 7 genç tutuklandı
17 Haziran’da düzenlenen operasyonda 6'sı çocuk 33 kişi gözaltına alınmıştı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyelerine yönelik 17 Haziran günü Adana merkezli olarak başlatılıp, Antalya, Niğde ve Mardin'de yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6'sı çocuk, 33 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Adana Adliyesi'ne sevk edildi.  

Savcılıkça ifadeleri alınan gençlerden Gaffar Meşe, Nuri Erol, Reber Kılıç, Pınar Bozan, Cigerxwin Güven, Yasin Çiğdem, Elif Uçar ve Mehmet Şerif Yeşil adli kontrol şartıyla serbest bırakılma istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Savcılık, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana İl Yöneticisi Halit Şaşmaz ve Bayram Ektiren, Nuda Doğan, Burhan Erol, Mahmut Kaplan, Helbest Canel Olgaç, Abdullah Ayriç,  Saadet Çelik, Berfin Doğan, Salih Filiztek, Doğuş Kanter, Barış Aydın, Alişan Kılıç, Selman Şen, Bilal Çelebi, Amed Tayar, Bahattin Ayraç ve Eyüp Şendur ile Muhammed Enes S., Ahmet B., Osman A., Orhan G., Serhat D. ve Melike Y.’yi tanık beyanlarıyla iletişim tespitleri gerekçe gösterilerek "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt adına faaliyete bulunmak" iddialarıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Hakimlikte işlemleri tamamlanan Şaşmaz, Doğan, Şen, Erol, Ayriç, Ayraç ve Çelik "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt adına faaliyete bulunmak" iddialarıyla tutuklandı.

Hakimli, 2 çocuğu ev hapsi cezasıyla geri kalan gençleri ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. (MA)

Öne Çıkanlar