Sel için 'Allah'ın işi' diyen Bakan Pakdemirli'ye: HES kul işidir

Sel için 'Allah'ın işi' diyen Bakan Pakdemirli'ye: HES kul işidir
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin Trabzon'daki sel felaketi için 'Allah'ın işi' açıklamasına yanıt veren HDP'li Saruhan Oluç, 'HES tam bir talan anlayışıdır ve kul işidir' dedi.

ARTI GERÇEK - Meclis Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

Genel Kurul'da dün 30 maddesi kabul edilen Asker Alma Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Genel Kurul'da önce milletvekilleri, ardından siyasi partilerin grup başkanvekilleri gündem dışı söz aldı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Trabzon ve Ağrı Diyadin'de yaşanan sel felaketini gündeme getirdi.

Trabzon'da HES borusunun patlaması sonucu akıntıya kapılarak yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Trabzon halkına başsağlığı dileyen Oluç, "İktidarın maalesef ekoloji mücadelesi yürütenlerin, bilim insanlarının, Karadeniz halkının, Havva anaların tüm uyarılarına rağmen HES projeleri ile suyu doğal akışından koparmaktan vazgeçmedi" dedi.

'HES ALLAH'IN İŞİ DEĞİL, KUL İŞİ'

Yetkililerin her seferinde doğal afet diyerek ihmallerin üzerini örttüğüne işaret eden Oluç, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "Allah'ın işi" açıklamasını hatırlattı.

Oluç, Bakan Pakdemirli'ye şöyle yanıt verdi:

"Kendisini Allah'a havale ediyoruz. Karadeniz vadilerinde bir dere üzerine HES inşa etmek tam bir talan anlayışıdır ve kul işidir."

HES'lerin her sağanak yağışta sel ve heyelana sebep olduğunu ifade eden Oluç, daha fazla can kaybı yaşanmadan tedbirler alınması, riskli projelerin durdurulması gerektiğini söyledi.

'KAYMAKAMLIK İŞ MAKİNELERİNİ BAĞLADI, BELEDİYE MÜDAHALE EDEMEDİ'

Ağrı Diyadin'de de kanalın yağmur sularını kaldırmaması nedeniyle taşkın yaşandığını ve 4 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Oluç, Devlet Su İşleri tarafından yapılan bu kanalın yetersiz kaldığına dikkat çekti.

Diyadin Belediyesi'ne ait iş makinelerinin Kaymakamlık ve Emniyet tarafından bağlandığı için belediyenin sele müdahale edemediğini belirten Oluç, "Kaymakamlık ve Emniyet'in amacı belediyeyi işlemez hale getirmektir. Engelleyici ve yasakçı zihniyeti kınıyoruz" diye konuştu.

'AA VERİLERİ NEREDEN ALIYOR?'

Oluç, "Son felakete değinmek istiyorum" diyerek, Anadolu Ajansı'nın "23 Haziran seçimini aynı hassasiyet ve tarafsızlıkla duyuracağız" açıklamasını hatırlattı.

"İşte felaket burada" diyen HDP Grup Başkanvekili Oluç, Anadolu Ajansı’nın seçim akşamları verilerinereden aldığını hala açıklamamasını eleştirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar