HDP'li vekilin kutlama kartına fezleke

HDP'li vekilin kutlama kartına fezleke
HDP Milletvekili Alican Önlü hakkında yeni bir fezleke daha hazırlandı.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü hakkında, 30 Mart 2018 tarihinde, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan bir tutuklunun Newroz’unu kutlamak üzere gönderdiği kartpostal nedeniyle "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla fezleke hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekenin gerekçesi ise Önlü'nün kartpostalda geçen "Direnen ve teslim olmayan halklarımızın mücadelesinin özgürlükle taçlanacağına olan inancımla, Newroz Piroz bê!' şeklindeki ifadeleri oldu. 

Fezlekede şu ifadelere yer verildi: "...özellikle de 'Direnen ve teslim olmayan halklarımızın mücadelesi...' sözleriyle PKK/KCK terör örgütünce dillendirilen sloganlarla dile getirilen, terör örgütünü bu yolla desteklediği, yaptıklarını teşvik ettiği, eylemlerini meşru göstermeye çalıştığı, terör örgütünün yanında yer aldığı, bu suretle terör propagandası yaptığı, adı geçen milletvekilinin göndermiş olduğu kartpostal mesajıyla hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan fezleke tanzimi için yeterli delilin mevcut olduğu..." 

Önlü hakkında yine Twitter hesabında Tunceli Belediyesi kayyımı Osman Kaymak’ın Samsun’a atanmasına ilişkin yaptığı "Dersim’de belediyelerin gaspı, sivillerin ölümü, mezarlarımızın, kültürümüzün ve inancımızı talan pratiği olan Osman Kaymak’ı uğurlayanlara bak" paylaşımı da suç sayıldı. 

Bu paylaşımı nedeniyle "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret"le suçlanan Önlü hakkında ayrıca bir fezleke hazırlandı. (Mezopotamya Ajansı)

 

Öne Çıkanlar