HDP Diyarbakır'da öne çıkan adaylar: 5 isim konuşuluyor

HDP Diyarbakır'da öne çıkan adaylar: 5 isim konuşuluyor
Adı adaylar arasında geçen Nimetullah Erdoğmuş başka bir kent için düşünülürken, HDP'nin adaylarını açıklayacağı tarih belli oldu.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK- HDP’de aday belirleme çalışması sürüyor. Diyarbakır için öne çıkan 5 isim var. HDP belediye başkan adaylarını önümüzdeki hafta Diyarbakır’da tanıtacak. Kayyımla yönetilen belediyeleri geri alma hedefinde olan HDP, 41 belediye eş başkan adaylarını ön yoklama ile belirlemişti.

DİYARBAKIR İÇİN ÖNE ÇIKAN 5 İSİM

HDP Genel Merkezi, Diyarbakır başta olmak üzere kritik illerdeki adaylarını belirme çalışmasını sürdürüyor. Adaylar arasında milletvekillerinin isimleri de geçiyor. En çok merak edilen il ise Diyarbakır. HDP kulislerinde, Diyarbakır’da HDP milletvekilleri Adnan Selçuk Mızraklı, Hişyar Özsoy, bir dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Feridun Çelik ile kadın adaylarda eski milletvekili Ayla Akat Ata ve TJA aktivisti Gülcihan Şimşek’in ismi öne çıkıyor. Aday belirleme çalışmaları HDP Genel Merkezi tarafından yürütülüyor. Ancak bu konuda hala netleşen bir isim yok.

ERDOĞMUŞ’UN İSMİ BİNGÖL İÇİN GEÇİYOR

HDP Urfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş’un ismi daha önce Diyarbakır için geçiyordu. Ancak Erdoğmuş’un ismi HDP kulislerinde hala tartışılıyor. Erdoğmuş, Diyarbakır için değil Bingöl için konuşuluyor. Eski müftü olan Erdoğmuş Bingöllü. AKP, Bingöl’de en fazla muhafazakar tabandan destek görüyor. AKP’nin en çok oy aldığı bölgeler ise Genç ve Solhan ilçeleri. Bu iki ilçenin kent merkezinde yoğun olan nüfusu seçim sonuçlarını belirliyor. Erdoğmuş, Bingöl’de muhafazakar seçmenden destek görebilecek bir isim.

KÜRT PARTİLERİ İLE İTTİFAK

Öte yandan Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), Azadî Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), İnsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ile Kürt illerinde ittifak yapan HDP, yaklaşık 12 ilçe belediyesi için bu partilerden temsilcileri aday gösterecek. Kürt partilerine ayrılan belediye adaylarının isimleri de hala açıklanmadı.

ADAY TANITIMI 23-24 OCAK’TA YAPILACAK

Aday belirleme çalışmasını sürdüren HDP, kadın ve genel adayları ayrı programlarla tanıtacak. HDP, 24 Ocak’ta kadın adayları, 24’ünde ise genel adayları Diyarbakır’da düzenleyeceği programla tanıtacak.

Öne Çıkanlar