Hollanda'da silahlı saldırı: 3 ölü

Hollanda'da silahlı saldırı: 3 ölü
Hollanda polisi saldırının şüphelisinin 37 yaşındaki Gökmen Tanış olduğunu açıkladı.

Hollanda'nın Utrecht şehrinde düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, 6'sı ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Polis Sözcüsü Joost Lanshage saldırının tramvay istasyonunda meydana geldiğini söyledi. Hollanda polisi saldırının şüphelisinin 37 yaşındaki Gökmen Tanış olduğunu açıkladı. Açıklamada, Tanış'ı görenlerin kendisine yaklaşmaması ve polise haber vermesi çağrısında bulunuldu.

Utrecht polisinden yapılan açıklama kentteki 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarındaki tramvay istasyonundaki saldırının terör amaçlı olabileceği belirtildi.

Silahlı saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. 24 Ekim Meydan'ında bulunan bir tramvay istasyonu polis tarafından kordonla çevrildi.

Silahlı saldırganın olay yerinden kaçtığı aktarıldı.

Polis ve anti-terör timi bölgede operasyon başlattı. Bölgenin iki helikopterle mercek altına alındığı bildirilirken polis ekiplerinin saldırganın bulunduğu belirtilen binayı kuşattığı öğrenildi. Hollanda makamları yüksek düzeyde terör alarmı verdi.

'IŞİD BAĞLANTISI NEDENİYLE TUTUKLANMIŞTI'

BBC Türkçe'ye konuşan Utrecht'te yaşayan Türkiyeli bir iş adamı, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.

Türkiyeli iş adamı Tanış için, "Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti" dedi.

Şüpheli Gökmen Tanış

GÖRGÜ TANIĞI: DIŞARI KAÇTIM

NRC gazetesine konuşan bir görgü tanığı, tramvayda bir erkeğin aniden ayağa kalktığını ve "büyük bir silahla" etrafa ateş etmeye başladığını söyledi. Görgü tanığı şunları anlattı:

"Tramvayın arkasındaydım. Koltuklarda oturan insanlara nişan alıyor gibiydi. Kondüktör hemen kapıyı açmadı. Yanımdaki iki genç pencereyi tekmeleyerek açtı. ben de ordan dışarı kaçtım. Birçok kişi böyle kurtuldu."

Yaralı sayısı hakkında henüz net bilgi verilmedi.

HÜKÜMETTEN ACİL TOPLANTI

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'te endişe verici bir durum olduğunu söyledi. Hükümet, kriz masası oluşturdu.

Mark Rutte, "Ülkemiz, bugün Utrecht'teki saldırıyla sarsıldı" dedi. Rutte, polis ve savcıların gerçeği ortaya çıkarmak için çalıştığını söyledi.

Başkent Lahey'de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kraliyet Özel Birlikleri, kentte otomatik silahlarla devriye geziyor.

Hollanda'da havaalanlarında da güvenlik önlemleri artırıldı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

 

Öne Çıkanlar