Huawei CFO'su kefaletle serbest bırakıldı

Huawei CFO'su kefaletle serbest bırakıldı
Huawei'in yöneticisi Meng Wanzhou'nun akıbeti, ABD yönetiminin Kanada'dan iade talebinde bulunup bulunmamasına bağlı olacak.

Kanada'da gözaltına alınan Çinli telekom devi Huawei'nin sahibinin kızı ve şirketin Mali İşler Başkanı Meng Wanzhou, kefaletle serbest bırakıldı.

Meng Wanzhou, İran'a yaptırımları deldiği iddiasıyla dolandırıcılıktan yargılanmak üzere ABD'ye iade edilmeyle karşı karşıya.

Meng'in Salı günü Vancouver'da çıkarıldığı mahkeme tarafından 10 milyon Kanada Doları (yaklaşık 40 milyon Türk Lirası) kefalet ödemesine karar verildi.

Meng'in şimdilik Kanada'dan ayrılmamasına ve kaldığı yerin dışına çıktığında elektronik olarak gözlem altında tutulmasına hükmedildi.

Meng 6 Şubat'ta yeniden hakim karşısına çıkarılacak.

HUAWEİ'DEN AÇIKLAMA

Huawei'den yapılan yazılı açıklamada, "Kanada ve ABD adalet sisteminin adil bir sonuca ulaşacağına inancımız tam" denildi ve şirketin faaliyet yürüttüğü ülkelerin tamamında kanunlara ve düzenlemelere uygun davrandığı savunuldu.

NE OLMUŞTU?

Huawei'nin üst düzey ismi, ABD'de başlatılan soruşturma kapsamında 1 Aralık'ta Vancouver'da gözaltına alınmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı, Huawei hakkında Nisan'da soruşturma başlatmıştı.

Bazı Kongre üyeleri, Apple'ı geçerek Samsung'un ardından dünyanın ikinci en büyük cep telefonu üreticisi olan Huawei'yi ABD'nin ulusal çıkarlarına tehdit olarak görüyor.

Söz konusu Kongre üyeleri, Çin hükümetinin Huawei'nin teknolojisini casusluk için kullanabileceğini öne sürüyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar