İBB Başkanı İmamoğlu Kağıthane'de: Ortak kararlar almamız gerekiyor

İBB Başkanı İmamoğlu Kağıthane'de: Ortak kararlar almamız gerekiyor
Kağıthane'de çöken binadan tahliye edilen yurttaşlarla bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hazırlanacak raporun ardından ortak kararlar alacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokak üzerinde çöken 22 numaralı apartmanın enkazının olduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Olay yerinde oturan yurttaşlar, İmamoğlu'na binanın çökmesiyle ilgili bilgiler verdi. İmamoğlu, daha sonra çöken bina enkazının altında kalmaktan son anda kurtulan bina sakinlerinin toplandığı Yahya Kemal Spor Salonu'na geçti.

'ORTAK KARARLAR ALMAMIZ GEREKİYOR'

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ile birlikte vatandaşların sorunlarını dinleyen İmamoğlu, ''Neyse ki can kaybımız yok. Allah korumuş. Sayın valim gerekli bilgilendirmeleri yaptı. İlçemiz belediye başkanı da gerekli değerlendirmeleri yaptı. Süreci birkaç aşamalı ele almak zorundayız. İBB olarak, özellikle alt yapı sorunları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çevredeki kaç bina riskli, buna yönelik rapor hazırlayacağız. Mümkün olduğu kadar tedbir almak lazım. Sonrasında da bir masa etrafında toplanıp ortak kararlar almamız gerekiyor. Tekrar çok büyük geçmiş olsun. Müsaade edin hızlıca çalışmalarımızı yapalım. Yetkili kişiler sizi bilgilendirecek. Bizler de her zaman yanınızda olacağız'' dedi.


Enkaz altında kalmaktan son anda kutulan bina sakinlerinin spor salonuna sığındı.

İmamoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra yıkılan binanın yanı başındaki Kağıthane Zişan Alkoç Ortaokulu'nda kurulan Afet Acil Durum Merkezi'ne geçti.

Burada durum değerlendirmesi yapan heyet, daha sonra kameraların karşısına geçti. Vali Yerlikaya, olayla ilgili bilgiler vererek, vatandaşların mağdur olmamaları için devletin tüm kurumları olarak, ortak bir çalışma içinde olduklarını vurguladı.

Yurttaşlar, açıklama sonrasında okuldan ayrılmak için dışarı çıkan İmamoğlu'nun etrafını sararak sorunlarını anlattı. İmamoğlu, vatandaşlara sorunun çözümü için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyerek bölgeden ayrıldı. (HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar