İBB'den 'veri kopyalama' açıklaması

İBB'den 'veri kopyalama' açıklaması
İBB, mahkeme kararında belirtilen hususların yerine getirilemesi için veri kopyalama işlemini durdurduğunu duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mahkemenin durdurma kararı nedeniyle, mahkeme kararında belirtilen hususların yerine getirilmesi için veri kopyalama işlemini durdurduğunu duyurdu. Açıklamada, mahkemenin hukuki gerekçelerinin yerinde bulunmadığı da vurgulandı.

İBB'den yapılan açıklama şöyle:

"Daha önceden 18.04.2019 tarih ve 96514166-903.05-56/64220 sayıl, teftiş kurulu başkanlığımızın inceleme yapmasına ilişkin ihdas edilen yazımız, İBB tarafından incelenmiştir. Her ne kadar hukuki gerekçeleri yerinde bulmasak da mahkemenin yürütmeyi durdurma kararında belirtilen hususların yerine getirilmesi ve teftiş kurulu başkanlığımızın, yeniden değerlendirilmesi konusundaki görüşlerine iştirak edilmesine karar verilmiştir. Bu yüzden söz konusu talimat , gerekçeleri ile ihdas edildiği tarihten itibaren geçerli olmak üzere yürürlükten kaldırılmıştır.

Bahse konu hususların yeniden değerlendirilmesinin akabinde gerek görülmesi halinde idari mahkemenin yürütmeyi durdurma kararında belirtilen içeriğe ilişkin çerçeve ve teftiş kurulu başkanlığımız tarafından belirlenen içeriğe ilişkin çerçeve dikkate alınarak, yeni bir işlem tesisi düşünülebilecektir."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu’nda çalışan iki müfettiş görevlendirerek, bu müfettişlere, belediye çalışanı veya dışarıdan görevlendirilecek üç uzmanla birlikte belediyenin elektronik veritabanında inceleme yapma ve veri tabanını kopyalama yetkisi vermişti. Ancak İstanbul 4. İdare Mahkemesi, AKP'nin başvurusu üzerine İmamoğlu'nun İBB ve bağlı kuruluşlardaki veri tabanının incelenmesi ve kopyalanması için verdiği talimatın yürütmesini durdurmuştu. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar