İddia: Kaşıkçı'nın cesedi yok edilmesi için Sultanahmet'e götürüldü

İddia: Kaşıkçı'nın cesedi yok edilmesi için Sultanahmet'e götürüldü
Cenazenin doğrudan bir yere gömülmediği ve Suudi konsolosluğunun Türkiye'de irtibatlı olduğu bir kişi aracılığıyla yok edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim'de girdikten sonra kaybolan ve 18 gün sonra öldüğü açıklanan Washington Post yazarı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin binadan çıkarıldıktan sonra Sultanahmet'te bir kişiye götürülüldüğü iddia edildi.

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, Cemal Kaşıkçı'nın cansız bedeni konsolosluk çalışanlarının yardımıyla konsolosluk binasının dışına çıkarıldı ve Sultanahmet bölgesinde yaşayan Mardin nüfusuna kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına teslim edilerek cenaze ortadan kaldırılmaya çalışıldı.

Cenazenin doğrudan bir yere gömülmediği ve Suudi konsolosluğunun Türkiye'de irtibatlı olduğu bir kişi aracılığıyla yok edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Kaşıkçı'nın cansız bedeninin teslim edildiği Mardin nüfusuna kayıtlı kişinin de polis tarafından arandığı belirtildi.

RİYAD'DAN SALI GÜNÜNE KADAR BİLGİ BEKLENECEK

Öte yandan Kaşıkçı cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Suudi Arabistan Kraliyet Savcılığı'nın dün öğle saatlerinde Türk makamlarına yürütülen soruşturmayla ilgili bilgi vermesi gerekiyordu ancak henüz konuyla ilgili bir bilgi verilmedi.

Suudi savcılığından soruşturmayla ilgili Türk makamlarının Salı gününe kadar Riyad'dan gelecek bilgileri bekleyeceği aksi takdirde ise Dışişleri yetkililerinin devreye gireceği öğrenildi.

CİNAYET C ÜNİTESİNDE İŞLENDİ 

Türkiye'de yürütülen soruşturma kapsamında ise önemli bulgulara erişildi. Kaşıkçı'nın hassas ve kripto konularla ilgili çalışmalar yürütüldüğü ve  sadece Suudi vatandaşları çalıştığı C ünitesinde öldürüldüğü iddia edildi.

Başsavcılığın yürüttüğü soruşturmada, konsolosluk binasının C ünitesinde, Suudi Arabistan'dan gelen 15 kişinin parmak izleriyle ilgili eşleştirmeler yapıldı. 15 kişinin parmak izinin Türkiye'ye giriş yaparken, pasaportlarında bulunan çiplerden alındığı ifade edildi. C ünitesinde yapılan incelemelerde bu kişilerin parmak izine rastlanması da cinayetin C ünitesinde işlendiği yönündeki bulguları kuvvetlendiriyor.

Öne Çıkanlar